Заплашиха да изгонят Нинова от зала заради "Борисов е страхлив"

17875
Заплашиха да изгонят Нинова от зала заради "Борисов е страхлив"
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов нарушава системно Конституцията и законите на страната. Той системно руши институциите в страната. Той зачерква Народното събрание като институция в страната. После не се сърдете, че сме с най-ниското доверие.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова от трибуната на парламента. Тя напомни, че предложенията за нов министър на здравеопазването се правят от премиера и тъй като това не е направено, е нелегитимно.

Нинова: Бюджет 2018 е паралелният бюджет на паралелната държава

Бюджетът за 2018 г. на „Борисов“ 3 е паралелният бюджет на паралелната държава - нека народът знае, че той има алтернатива....

„Той е страхлив. Защо не е тук да отговаря на въпроси? Винаги, когато стане напечено той се крие. Защо посочихте министър Петров за министър, след като от март месец знаете за прокурорски проверки срещу него?“, обърна се тя към Бойко Борисов и допълни, че знае, че той я гледа в момента.

„Това е още един елемент от лицето на Бойко Борисов. За вас конфликтът на интереси няма никакво значение. Дори му давате висок пост", каза тя.

"След подадената оставка казахте, че той е станал жертва на лобита. Г-н Борисов, защо приехте тази оставка и чий интерес обслужихте с нея? Затова го няма тук, защото трябва да каже. Вие не предлагате нищо с кандидатурата на Ананиев? Той и сега е в Надзорния съвет на НЗОК и не се е променило нищо. За 8 години сте сменили 7 министри на здравеопазването. Какво показва това - кадрова немощ? Решенията не се взимат не в интерес на пациентите, а на лобитата. Това, което се случва е моделът на управление на ГЕРБ и лично на Бойко Борисов“, атакува още тя.

Даниел Кирилов от ГЕРБ изрази учудването си от това на какво се основават обвиненията ѝ. „В Конституцията е посочено, че предложение може да се направи и от излъчен представител от премиера. Затова решението е законно. Да не се спекулира“, призова той.

Зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов напомни последния скандал с около "червения" депутат Иво Христов.

Нинова: Управляващите живеят в една държава, останалите - в друга

“Живеем в две различни държави. В тази на управляващите, в която по думите им има спокойствие. В истинската - всеки месец хорат...

"Да наричат Бойко Борисов страхливец е смехотворно. След изказването на проф. Иво Христов, който беше един радетел на демокрацията, отиде в другата крайност и стана антиевропеец. Вие ни тикате да излезем от ЕС. Ето това е страх и липса на политическа позиция, за да се разграничите от такива народни представители. ПП ГЕРБ са хората, които са смели и ще продължат със същия устрем да управляваме страната“, категоричен беше той.

Нинова отвърна, че ако трябва да отговори по същия начин, би казала: „С каква смелост взехте решение за Делян Добрев и Антон Тодоров. Дайте да не си мерим смелостта. Тази изпълнителна власт да уважава законодателната власт“.

В крайна сметка председателят на парламента Димитър Главчев се намеси и заплаши Нинова с отстраняване от зала за повече от едно пленарно заседание.

Той цитира чл. 162 ал. 1 от Правилника на НС, според който председателят може да отстрани за повече от едно заседание, но не повече от 3 заседания, народен представител, който оскърбява Народното събрание, членовете на Министерски съвет, президента или вицепрезидента или други органи на държавната власт.

"След като прегледам видеозаписа ще помисля дали да приложа този член към вас", добави той.

Главчев: Падането на давността за приватизацията ще разкрие кой как е забогатял

"Има два варианта за давността при приватизационните сделки - или ще отпадне, или ще се възобновява. Според мен ще излязат доста интере...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика