10 хитри начина, с които ще забавите остаряването

11481
10 хитри начина, с които ще забавите остаряването
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Всичко, от което се нуждае тялото ви, е балансирана диета, която ви осигурява четирите основни елемента: мазнини, протеини, въглехидрати и диетични фибри. Такава балансирана диета ще ви позволи да живеете по-дълго. Процесът на стареене на клетките и тяхното унищожаване също могат да бъдат причинени от вредните компоненти на вашата диета.

Ето го, 10 продукта против стареене:

1. Авокадо

Всъщност е плод, но най-често се консумира като зеленчук. Авокадото води в списъка на храните против стареене, тъй като съдържа здравословни растителни мазнини и витамин Е. И двете се борят с атеросклерозата. Авокадото може да помогне за управление на симптомите на пременопауза и менопауза. Този плод съдържа много калий, който поддържа кожата и кръвоносните съдове в добро състояние, има антиаритмични свойства.

2. Зелени зеленчуци

Полезни са яркозелени, листни и някои други кръстоцветни зеленчуци: репички, тиквички, зеле, карфиол, брюкселско зеле, спанак, броколи, аспержи. Ако ги ядете в достатъчни количества, състоянието на сърдечно-съдовата система се подобрява, кръвното налягане се нормализира, тялото получава защита от рак и токсини.

3. Плодове

11 причини косата ви да оредява и да спира да расте

Косопадът не е само естетически проблем. Ако косата ви активно се „ръси“, може би трябва да се погрижите за здравето си. За...

Най-добрият източник на антиоксиданти, плодовете успешно се борят със стареенето. Те премахват и неутрализират токсините и свободните радикали. Боровинките, цариградското грозде и касисът са богати на витамин С и пектин. Те подобряват кръвообращението и имунитета.

4. Ядки

Те са много богати на антиоксиданти. Ядките са растителни ембриони, семена и като всички ембриони съдържат ресурси за живот: витамини от група В, полезни минерали - калий, магнезий, селен, цинк, желязо, мед. Ядките повишават имунитета, насърчават доброто храносмилане, премахват излишната захар от тялото, подобряват състоянието на кожата и имат противоракови свойства.

5. Чесън

Чесънът е отлична защита срещу атеросклероза, помага за спиране на клетъчната смърт, подобрява кръвните свойства, предотвратява тромбозата и по този начин поддържа здравето на сърцето.

3 неща, които ускоряват стареенето многократно

Учeнитe пocoчихa кoи ca нeщaтa, кoитo дрacтичнo уcкoрявaт cтaрeeнeтo нa чoвeшкoтo тялo. Тoвa ce пocoчвa в прoучвaнe в унивeрcитeтa в Ми...

6. Джинджифил

Това е супер лекарство. Вълшебният корен действа като противовъзпалително средство, подобрява кръвообращението и има добър ефект върху храносмилателната система. Той облекчава болките в ставите, а когато усетите настинка, джинджифиловият чай помага за облекчаване на болки в мускулите.

7. Продукти от небелени зърнени храни, пълнозърнесто брашно

Говорим за продукти, произведени от нерафинирано брашно, кафяв ориз, пълнозърнести храни. Най-полезното тук е обвивката на зърното. Много е полезно да добавите малко трици към храната: те прочистват червата, помагат да се отървете от токсичните вещества, излишния холестерол и захарта.

8. Диня

4 въпроса за грижата за кожата, които всяка жена над 40 си задава

След като надхвърлите 40, може да се сблъскате с нови и различни кожни проблеми. Тъмните кръгове под очите, подпухналите очи, тъмните п...

Динята почиства тъканите, като елиминира излишната киселина и ни осигурява достатъчно течност. Семената съдържат витамин Е, малко мазнини и цинк. Динената каша е богата на каротин, витамин В и С. Динята е шампион по ликопен, мощен антираков антиоксидант.

9. Вода

Това е най-важната храна за тялото. Водата е свежа кожа, това е имунитет. Ако не пиете достатъчно вода, хормоните на щитовидната жлеза - основните изгарящи мазнини - не работят. Без вода няма активна умствена дейност, нормална бъбречна функция, нормално кръвообращение, здрави стави и добро настроение.

10. Фасул, боб, грах

Бобовите растения са отличен източник на протеин, който е необходим на мускулите, костите, кръвта и имунната система. Бобовите растения са най-добрият начин за обновяване на чревните клетки, което означава да се поддържа здрава микрофлора, враг на вредните бактерии.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Има ли дневна доза захар, която да не преминаваме?

Каква дневна доза калций е полезна за нашия организъм?

Какво първо да направим при разтегнат мускул

Дневна доза: колко сурови бадеми най-много да ядем?

Топъл или студен компрес помага повече при болки в коляното

7 ТОП съвета за успешна първа среща

Какво е сорбитол? Ползи, употреби и странични ефекти

Без болка: Как да премахнете мазолите по краката си?

Съвети за естественото преодоляване на преддиабетното състояние

Какво да правите, ако имате тежка тахикардия (ускорен пулс)?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com