3 неща, които трябва да направите, ако сте пили прекалено много

2282
3 неща, които трябва да направите, ако сте пили прекалено много
Снимка: Pixabay.com

Всички сме се сблъсквали с това - нощта на веселие и няколко твърде много питиета могат да ви накарат да се чувствате като катастрофа на следващата сутрин. Махмурлукът може да бъде изтощителен, но не се страхувайте - има начини да облекчите дискомфорта и да започнете процеса на възстановяване. Ето три неща, които можете да направите, ако сте пили твърде много и се чувствате като боклук:

Хидратирайте се

Една от основните причини за махмурлука е дехидратацията. Алкохолът е диуретик, което означава, че увеличава уринирането, което води до загуба на течности и електролити от тялото ви. За да се преборите с това, пийте много вода веднага след като се събудите. Възстановяването на изгубените течности ще помогне на тялото ви да изхвърли токсините и да започне оздравителния процес. Освен това можете да изберете разтвори за рехидратация или спортни напитки, които съдържат електролити, за да набавите необходимите на тялото ви минерали.

Какво да правим при махмурлук - бульон Трезве или шоколад?

Яжте богати на хранителни вещества храни

Алкохолът може да разстрои стомаха ви и да предизвика колебания в нивата на кръвната захар, което води до чувство на гадене и слабост. За да стабилизирате кръвната си захар и да си осигурите основни хранителни вещества, избирайте богати на хранителни вещества храни. Консумацията на плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни може да осигури на организма ви витамини, минерали и антиоксиданти, които да подпомогнат процеса на възстановяване. Храните, които съдържат здравословни мазнини и протеини, също могат да помогнат за възстановяване на енергийните нива и да подобрят цялостното ви благосъстояние.

Почивка и релаксация

След вечер, изпълнена с алкохол, тялото ви се нуждае от време, за да се възстанови. Дайте си възможност да си починете и се наспивайте обилно. Сънят е от решаващо значение за възстановяването на тялото ви и за преодоляване на последиците от алкохола. Ако е възможно, вземете си почивен ден от обичайното си ежедневие и се отдайте на грижи за себе си. Избягвайте натоварващи дейности и дайте на тялото си времето, от което се нуждае, за да се възстанови. Техниките за релаксация като медитация или дълбоко дишане също могат да помогнат за облекчаване на чувството на стрес или тревожност, често свързани с махмурлука.

Не забравяйте, че най-добрият начин да избегнете махмурлука е да пиете отговорно и умерено. Но ако все пак установите, че се чувствате като боклук след нощ на препиване, тези три съвета могат да ви помогнат да се възстановите по-бързо и да се изправите на крака. Винаги се вслушвайте в тялото си и давайте приоритет на грижата за себе си след нощ на обилно пиене.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 13 май /валутен калкулатор/

Подути сливици - каква е причината и как трябва да се лекуват

Лекарите споделят за храна, която трябва незабавно да спрете да ядете, ако искате да сте здрави

Зодии, известни с това, че са много страстни

Неочакван страничен ефект от бързата загуба на тегло, за който не се говори

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 12 май /валутен калкулатор/

Това е начинът за понижаване на кортизола без добавки

Защо този витамин е толкова важен?

Сигнали, които са показател за недостиг на магнезий

4 основни причини за ранна остеохондроза и 11 начина да я избегнете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com