4 признака, че щранговете в дома ви се нуждаят от смяна

550
4 признака, че щранговете в дома ви се нуждаят от смяна
Снимка: shalom-vik.com

Притежаването на къща или апартамент е едно от най-големите постижения в живота. Това е място за живеене, където можете да правите всички важни неща в живота без никакви притеснения. Не винаги обаче нещата в дома ви ви ще вървят гладко. Настъпва момент, в който ще трябва да се справите с проблеми с водопроводната система.

При възникване на водопроводни проблеми е разумно и полезно да имате основни познания за водопроводната си структура и често срещаните проблеми. Ще трябва да съберете солидна информация за пренареждането на водопроводната инсталация в една къща. Трябва да имате представа за системите във вашия дом. Освен това трябва да имате огромни познания за тръбите и другите компоненти, които ще ви помогнат да разрешите наличните водопроводни проблеми.

Преди да помислите за смяна на щрангове цена , трябва да имате предвид, че водопроводната система на дома ви е изградена от:

Доставка на питейна вода

Това е водопроводната система, която ви осигурява прясна и чиста вода. Някои от водопроводните системи, свързани с чиста вода, са: тоалетни, вани и душове, кухненски мивки, перални машини и всички помещения в къщата, които получават течаща питейна вода.

Отводнителна система

Това е системата, която позволява на замърсената вода да се оттича в септичните системи. Всички отпадни води се отвеждат чрез дренажната система до канализацията и оставят дома ви в отлично състояние. Водопроводната система на вашата къща изисква честа поддръжка, за да сте сигурни в оптималния поток на водата както в дренажната система, така и в системата за питейна вода.

Подмяната на домашния водопровод е задача, която можете да свършите сами, но тя може да бъде и скъпоструващо дело. Ако не можете да се заемете с този проект сами, разумно е винаги да търсите услугите на професионални водопроводчици и да подмените водопроводната инсталация в стара къща.

1.Течащи тръби

Течащите тръби са всеобхватен проблем, който може да бъде скъп, ако не му се обърне необходимото внимание. Течът на тръбите е сериозен водопроводен проблем, който може сериозно да засегне цялата ви къща. Не пренебрегвайте дори незначителен теч, тъй като той може дори да отслаби цялата къща и да струва допълнителни средства за обновяване на хубавите тръби или цялостна смяна на щранговете.

За да откриете лесно течащи тръби, трябва да определите колко дълго очаквате да издържи водопроводната инсталация в къщата ви. Очаква се захранващите тръби, изработени от месинг и мед, да издържат много десетилетия, отколкото тези от поцинкована стомана.

Продължителността на живота на медните водопроводни тръби може да се простира от 80 до 100 години. Това не означава, че не трябва да държите под око тръбите си. Честите и задълбочени проверки могат да помогнат за намаляване на разходите за смяна на поцинковани щрангове.

2.Течащи тоалетни

Няма нищо по-лошо от това да влезете в контакт с мръсна вода, запушена във вашите тоалетни. Течащата тоалетна е основна причина за високите сметки за вода, тъй като при появата на такъв водопроводен проблем могат да се загубят стотици галони вода. Трябва да разберете колко дълго издържат чугунените тръби, тъй като те се използват предимно в канализационната система, и да ги подмените.

3.Ниско налягане на водата

Много чугунени тръби в старите къщи допринасят за ниското налягане на водата. Тези чугунени тръби лесно се влияят от корозията и вредните отлагания, които се образуват във вътрешността на тръбите. Това води до липса на достатъчно пространство, през което водата да преминава до желаните места и с подходяща скорост.

Ако чугунените тръби са причината за слабото налягане, помислете за смяна на щрангове с PVC. А ако тръбите не са причина за ниското налягане на водата, можете също така да проверите кухненските кранове или душовете за евентуални запушени остатъци.

4.Запушена и бавна канализация

В повечето случаи дренажните системи се запушват и тръбите трудно отвеждат остатъците от отпадъците. Това е често срещан водопроводен проблем, който трябва да решите незабавно, дори ако ще се наложи да развалите сметката си.

Запушената канализация няма да ви позволи дори да помислите колко струва подмяната на водопроводната инсталация в една къща, тъй като щетите са непоносими. Можете сами да почистите дренажа на мивките, баните или тоалетните или да потърсите професионална помощ. Препоръчително е да практикувате и ефективни превантивни мерки, преди да помислите за подмяна на запушени поцинковани водопроводни тръби.

Ако имате един или повече от изброените по-горе признаци, обмислете смяна на щранговете в дома ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

3 скрити признака, че черният ви дроб не работи правилно

7 неподозирани признака, които показват диабет

Списък на храните, които съсипват мозъка

Полезно ли е всеки ден да консумирате зехтин?

От косопад до кървене на венците: Симптоми, които показват, че имате недостиг на важни витамини

Косопад от стрес: как, защо, какво да направим?

Болки на гладно: причини и как да се справим с неприятните усещания

Какво се случва с тялото ви, ако ядете по 10 яйца всеки ден?

Защо понякога се появява кашлица след хранене?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com