5 гениални трика за по-чиста кухня

12681
5 гениални трика за по-чиста кухня
Снимка: iStock/Guliver

Прекарваме много време в кухнята всеки ден. И това касае храната. Това обяснява защо е необходимо това място да се поддържа идеално чисто. В крайна сметка развалената храна, отпадъците, мръсотията и прахът могат да се превърнат в източник за развитие на бактерии. Това е неприемливо според санитарните стандарти и дори е опасно за здравето.

Тук споделяме безценни съвети, които да ви дадат възможност да поддържате кухнята си идеално чиста.

1. Как да премахнете мазните петна

Цапането в кухнята е неизбежно. Петната остават на работните повърхности, докато се готви. Случва се да се пропусне някакво петно от масло, да не се забележим и да не го отстрани веднага. Тази ситуация е поправима. За почистване на кухнята ще ви е необходима кърпа от микрофибър. Намокрете го с гореща вода и го разтрийте добре. Вашата маса ще бъде колкото нова.

2. Как да почистите малки петна от кухненски уреди

Кафе машина, кана, пасатор, кухненски робот и други помощници на истинска домакиня също трябва да блестят и да изглеждат като нови.

6 от най-мръсните и трудни за почистване места в кухнята

Казват, че кухнята трябва да е чиста като операционната. Нека да видим как това твърдение се вписва във вашата кухня. Ето шест места за...

Как да възстановите стария блясък на кухненските си джаджи и да премахнете най-малката мръсотия, която е трудна за достигане? Първо, вземете за правило да изтривате уреда веднага след употреба. Мръсотията няма да се натрупва и да достигне критичен размер.

3. Как да премахнем неприятните миризми в кухнята

Готвенето и всякакви кулинарни манипулации, разбира се, не могат да бъдат осъществени без аромат на храна. Някои храни произвеждат остра и натрапчива миризма, която трудно може да бъде премахната. Простото проветряване на прозорците тук няма да помогне.

Опитайте да напълните малка тенджера с оцет и да поставите на огъня. Ако това не помогне, запалете захар на котлона. Всички неприятни миризми трябва незабавно да изчезнат от вашата кухня.

4. Как да почистите печката

7 хитрини, с които да освежим кухнята евтино

В даден момент всеки иска промяна в живота си, а често и в дома си. Тя може да се отнася за всяка стая, в това число и кухнята. Противн...

Печката трябва да се почисти веднага след готвене. Рядко се избягват петна и мръсотия, особено ако готвенето е вашето вдъхновение и креативност. В някои моменти обаче петната могат да бъдат толкова силни, че изглежда, че само най-напредналите домакини могат да се справят с тях.

Ще ви трябва качествен почистващ препарат и чифт ръкавици. Съвременните препарати премахват дори най-трудната мръсотия за минути. Основното нещо е да направите почистването своевременно.

5. Как да изгоним мушиците

Мушиците могат да се събират около остатъци от храна. Особено, ако замърсяването не е било отстранено незабавно, но е стояло известно време. Това е неприятно и може да навреди на здравето ви.

Как да прогоним натрапниците,  ако ги намерите във или близо до фурната? Нарежете лимон наполовина и поставете сърцевината върху лист за печене. Затворете фурната и оставете лимоните да престоят една нощ. Загрейте фурната леко сутринта за 10-15 минути. Готово

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Тази билка помага за ускоряване на регенерацията на нервите

7 храни, които понижават високия холестерол

Необичайни симптоми, които показват, че страдате от сезоннa алергия

Как е правилно да пиете водата, ако искате да отслабнете?

Учени: 18 лесни тайни за по-добър сън, които да изпробвате още днес

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Има ли дневна доза захар, която да не преминаваме?

Каква дневна доза калций е полезна за нашия организъм?

Какво първо да направим при разтегнат мускул

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com