5 ползи от пиенето на чай от лайка

27275
5 ползи от пиенето на чай от лайка
Снимка: iStock

Чаят от лайка е най-доброто природно успокоително средство. Чаят от лайка е един от най-известните и обичани билкови чайове. Всеки път, когато се почувствате зле, стресирани или просто изложени на атмосферни влияния, добре е някой да ви препоръча чаша от този билков чай. И това е много добра причина, тъй като лайката отдавна е известна като лек за всички болести. Чаят от лайка е задължителен в килера ви, така че прочетете и разберете многото симптоми, които тази чудесна билка може да успокои.

Ползи от пиенето на чай от лайка

Ползите от чая от лайка са безкрайни. Билковият чай от лайка е богат на различни вещества, което го прави изключително полезен билков чай. Съдържа етерично масло, флавоноиди, фитостероли, танини, кумарини, гликозиди, витамини В и С, минерали като калций и магнезий и протеини. Всички тези компоненти ви дават следните предимства и ползи от пиенето на чай. Нека видим пет от тях:

Помага при храносмилателни проблеми

Гади ви се? Боли ви стомахът и се чувствате сит след обилно хранене?. Чаят от лайка помага за успокояване и лечение на стомашни проблеми. Този чай наистина помага за подобряване на храносмилането и стимулира апетита. Така, ако пиете успокояващ чай от лайка, ще се отпуснете и ще се справите със стреса. Като облекчава болките в стомаха, чаят от лайка също ще бъде от полза и ще регулира чревния тракт, облекчавайки симптомите на синдрома на раздразнените черва и възпалението.

Този ЧАЙ е един от най-полезните!

Дезинфекция на устна кухина и гърлобол

Гаргарата с чай от лайка ще ви помогне да излекувате и дезинфекцирате устата си, помагайки на венците ви да заздравеят и дори да намали зъбобола. Също така запарка от лайка със сода бикарбонат помага при гърлобол и ангина.

Естествено успокоително средство

Стресът и безпокойството могат да ви попречат да получите така необходимия за организма сън. Всичко това се изразява в стомашни проблеми, проблеми със сърцето, умствено изтощение и дори кожни заболявания. Преди лягане изпийте чаша запарка от лайка – ще ви отпусне и ще спите чудесно. Ако се борите с безсъние, опитайте да вземете топла вана с аромат на лайка преди лягане. Приемайте чай от лайка през целия ден, за да намалите стреса и раздразнителността в ежедневието. Чаят от лайка е нежен, естествен седатив, който отпуска нервите и облекчава напрежението, облекчава главоболието, свързано със стрес.

Предимства и недостатъци на зеления чай

Помага при настинки, грип и други респираторни заболявания

Имате хрема или не можете да спрете да кихате? Изпийте чаша чай от лайка, антибактериалното му действие може да помогне в борбата с обикновената настинка. Помага за облекчаване на дишането при запушени бели дробове и нос. Билковият чай от лайка е чудесен за подобряване на имунната система и борбата с инфекциите. Ето защо чаят от лайка е полезен при настинки и треска. Също така отпуска дихателната система, което може да бъде полезно, ако страдате от състояния като астма, сенна хрема или синузит. За да лекувате проблеми с дишането, можете да приготвите отвара от лайка  и прилагате като парен инхалатор. Процедурите ще помогнат за облекчаване на запушването на носа и белите дробове.

Помага на черния дроб и бъбреците

Лайката може да помогне при възпаления и инфекции, които засягат черния дроб, бъбреците и пикочния мехур. Нещо повече, пиенето на билков чай ​​от лайка ежедневно предотвратява прогресирането на диабет тип 2, като по този начин намалява усложненията, които могат да засегнат и увредят бъбреците ви. Чаят от лайка ще помогне и за прочистване на тялото от инфекция и подобряване на работата на черния дроб. Здравият черен дроб също означава добър хормонален баланс, който от своя страна ще повлияе положително на вашата репродуктивна система.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 19 март /валутен калкулатор/

Най-добрите съвети срещу пролетната умора (ВИДЕО)

4 полезни продукта за „изяждане“ на стреса: Те ще възстановят тялото, без да увеличават теглото ви

Топ 5 чайове за подобряване работата на белите дробове

Тези зодии имат магически лечебни сили

Екстракт от спанак: ефективна добавка за отслабване или пък не?

Естествен детокс: 6 храни, които ще прочистят тялото ви

Зодиите с изключителна харизма, които са истински съкровища

Вредна ли е фруктозата - каква е изненадващата истина?

4 зодиакални знака, които са Червен флаг - внимавайте с тях!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com