Брашно от рожков – тайна за доброто здраве

42670
Брашно от рожков – тайна за доброто здраве
Снимка: Hans Braxmeier / Pixabay

Брашното от рожков наподобява какаото на прах по своя вид и е негова алтернатива. Вкусът му е сладък и приятен, благодарение на което намира приложение като естествен подсладител, известен със своите ползи за здравето и фигурата. Известно е, че брашното от рожков оказва ползотворно въздействие върху храносмилателната система, сърцето и съдовете, стимулира имунната система и се препоръчва употребата му при диабет. Счита се, че рожковото брашно може да помогне на организма да се бори с процесите на стареене и да минимизира риска от развитие на тумори. 

Брашното от рожков – пълноценна храна

Най-добрите билки за черния дроб

Черният дроб е един от най-важните органи в тялото ни. Неслучайно го наричат естествен филтър, тъй като той филтрира кръвта, улавяйки т...

Рожковото брашно съдържа витамини Е, А, В2 и К, минералите цинк, фосфор, калий, магнезий, мед, калций, манган. Богато е на фибри, които са средство за превенция на стомашно-чревни проблеми и заболявания. Бедно е на захар и мазнини, което го прави подходящ продукт за страдащите от диабет и за контрол на теглото при стремящите се да отслабнат. Брашното от рожков не позволява резки скокове на нивата на кръвната захар, с което е отличен избор за грижещите се за фината си талия. Проучване, публикувано в European Journal of Nutrition, сочи брашното от рожков като полезно за понижаване на нивата на лошия холестерол и триглицеридите в кръвта, с което подпомага сърдечно-съдовото здраве и се явява ефективен начин за превенция на инфаркт и инсулт.

Антиоксидантите в брашното от рожков подобряват цялостното здравословно състояние и подпомагат антитуморното му действие. Особено благоприятно е за превенция на рак на шийката на матката. В това брашно ще откриете повече антиоксиданти, отколкото в чаша вино. Антиоксидантите помагат и за поддържане на младостта на кожата и са ефективни за превенция на преждевременното стареене и ранното образуване на бръчки. Съдържащите се в брашното от рожков магнезий и калций се грижат за здравето на опорно-двигателната система и костите, ефективно средство за превенция на остеопорозата са, подобряват функционирането на мускулите и повишават нивата на толерантност към болка.

 Съдържащите се минерали в продукта са полезни и за бременните дами, които могат да добавят брашното от рожков към ежедневната си диета и като част от пълноценно меню за хранене по време на бременността.

Брашното от рожков – замесител на какаото и кафето

Едни от най-мощните билки за здравето

Ехинацея В индианските практики билката често се използвала за лечение на различни здравословни проблеми като рани, изгаряния, зъбобол...

Брашното не съдържа кофеин, което го прави подходящо за хора, страдащи от безсъние и високо кръвно налягане. Идеален заместител на какаото е. Може да се използва вместо него или заедно с него, да се поръсва върху мляко или сладолед и да се добавя към смесите за сладкиши, тъй като е естествен подсладител и придава вкус и аромат. Важно е да се съхранява правилно, за да запази пълноценното си въздействие върху здравето – на тъмно и сухо, затворено в стъклен съд.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Кои витамини трябва да приемате при афти, кървящи венци и пърхот?

Възможно ли е да се облекчи отока на очите с народни средства?

Топ 4 на най-емоционално нестабилните зодии

Какво можете да направите, за да повишите бързо кръвната си захар?

Кои зодии може да се изправят пред предизвикателства в годината на Сатурн?

Кой празнува на Цветница 2024 - пълен списък

"Мързеливото око" може да е симптом на сериозни здравословни проблеми

5 домашни средства, с които ще забравите за вредителите по цветята

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com