Чайове против торбички под очите

10584
Чайове против торбички под очите

Поставянето на пакетчета чай върху очите за облекчаване на възпаление или дразнене съществува от дълго време и представлява валидна практика в някои случаи. Използването им по този начин като медицинска практика е лесно. Поставянето на пакетчета чай отвън върху очите може да лекува различни състояния, включително възпалени, подути или подпухнали очи, тъмни кръгове под очите ви, зачервяване на очите, сухота в очите и розацея. Уверете се, че сте посетили лекар, ако проблемът продължава или е сериозен. Винаги вземайте предпазни мерки, когато използвате пакетчета чай върху очите си.

Има ли ползи от използването на пакетчета чай върху очите ви?

Домашно лекарство за лечение на незначителни притеснения относно зачервяване или дразнене, възпаление (или подути очи) или червени очи е да поставите пакетчета чай върху очите. Това е достъпно самолечение, което можете да използвате у дома. Това лечение може да намали дискомфорта, свързан с някои незначителни проблеми. Това не е заместител на бързото медицинско лечение при сериозни проблеми или дори леки инфекции, но е установено, че е полезно в някои случаи.

Накиснете две или повече торбички чай по същия начин, както ако ще приготвите чай за пиене. Извадете пакетчетата чай от водата, изстискайте течността и след това оставете пакетчетата чай да се охладят малко, докато станат топли. Може да ги приберете в хладилника за няколко минути, за да се охладят по-бързо. Поставете торбичките чай върху затворените си очи за 10 до 25 минути. Можете също така нежно да масажирате зоната около очите, ако желаете.

Маска с кафе при подпухнали очи

Черният чай и зеленият чай съдържат флавоноиди и танини, които имат антиоксидантни ефекти и са противовъзпалителни . Кофеинът в чайовете може също така да свие кръвоносните съдове в тъканта около очите ви и да намали възпалението. Зеленият чай може да е малко по-добър от черния чай за намаляване на подути и възпалени очи, но и двата ще работят. Можете да използвате торбичките чай като топъл или студен компрес и за лечение на подуване под очите. При възпаление използването на по-хладни или дори студени пакетчета чай може да подейства по-добре. Тъй като кофеинът в чая може да помогне за свиване на кръвоносните съдове, използването на студени пакетчета чай може да помогне за намаляване на появата на тъмни кръгове под очите ви.

Антиоксидантите са от съществено значение за оптималното здраве, включително това на очите ви. Свободните радикали, произведени чрез оксидативен стрес, могат да увредят уязвимата тъкан в очите ви. Това може да влоши или да предизвика няколко състояния. Зеленият, черният и белият чай са богати на антиоксиданти като лутеин, витамин С, витамин Е и зеаксантин. Антиоксидантите противодействат на разрушителните ефекти на свободните радикали, намалявайки риска от много очни заболявания като глаукома, дегенерация на макулата и разстройство на ретиналния нерв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Сигнали, които са показател за недостиг на магнезий

4 основни причини за ранна остеохондроза и 11 начина да я избегнете

Каква трябва да е диетата при болки в стомаха? (примерно меню)

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 11 май /валутен калкулатор/

Всяка домакиня ги има в кухнята си: Само 2 съставки, с които да премахнете ръжда

Как да се справим с натрапчивите мисли, които ни обземат понякога?

Без препарати: Ето как за секунди да отпушите канала на мивката

Не сте предполагали: Тези ежедневни навици предизвикват астматични пристъпи

Без лекарства: Трикове, с които да смъкнете високото кръвно

Гинеколог: 11 банални правила за интимна хигиена, които всички момичета забравят

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com