Червените камъни ни пазят от беди и нещастия

3204
Червените камъни ни пазят от беди и нещастия
Снимка: iStock/Guliver

Червеният цвят има много символи и като цяло е с доста силна енергия. Той е символ на огъня и като цвят е свързан с живота, кръвта, майчинската енергия и т.н. В японската култура червеното е смятано за цвят на благоденствието и благополучието, свързва се със Слънцето и хората вярват, че има сили, които ги пазят от беди и нещастия.
Коралът е известен сред древните гърци като символ на щастието и безсмъртието. Той може да бъде с розови или червени отенъци. Като камък е използван срещу злоба, нещастия и завист. Има силна енергия и дори е носен за младост и мъдрост.

Енергийни сили на камъните

•    Корал

Този камък е свързан с физиологията, той съдържа ценни вещества, които успокояват възпаленията в организма ни. Например се вярва, че коралът може да премахне главоболието и да се бори със заболявания на гърлото. Аюрведите казват, че той е способен да пречисти кръвта и да лекува възпаления. Може да го носите като талисман, ако искате да привлечете повече обожатели или обожателки. Също така носи късмет на пътешествениците.

•    Гранат

Гранатът е познат като кралски камък. Неговата сила се съсредоточава в това да опази здравето на притежателя му. Дава сила, която ви прави енергични и работливи през цялото време. Носи късмет в отношенията с половинката и в любовния живот като цяло. Привлича щастието в любовта. Други сили, които има гранатът, са свързани с лечителски възможности – лекува най-вече заболявания, свързани с дихателната система като бронхит например. Препоръчваме ви да го носите на шията със сребърна верижка и обков. Предпочитан е от жените, тъй като носи спокойствие и мъдрост на нежния пол.

•    Рубин

Кой не е чувал за така известния рубин. Това е скъп и ценен камък, интересен факт е, че до началото на миналия век е дори по-ценен и от диамантите. Различните култури го свързват с различни неща. Например в Европа на рубина се гледа като на камък, символизиращ сила, достойноство, храброст, красота, вяра. На Изток се приема, че той ни дава любов, сила и здраве. А индийците свързват рубина със Слънцето. 
Енергията на рубина е съсредоточена в това да възвръща силите на хората, да ги съживява. Премахва лошата енергия, дава ни нови сили и прогонва страховете от ума ни. Относно здравето, свързва се със засилване на паметта, пречистване на кръвта, справя се с проблеми със съня. Полезен е за сърцето и мозъка. Ако носите рубин като бижу или имате такъв камък покрай себе си, вие ще сте защитени от недоброжелатели и мислите ви винаги ще са чисти и добри. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Смешни стереотипи за зодиакалните знаци

4 храни, които могат да причинят стомашни проблеми

Подуването на краката може да е индикатор за сърдечни проблеми

Кои са най-добрите храни за ядене, ако сме гладни през нощта?

5 домашни средства за лечение и облекчаване на болките в коляното

Какво да правим при ниски нива на хемоглобин?

Тези подправки са супер полезни за човешкия организъм

11 храни, които експертите казват, че могат да подобрят здравето на мозъка ви и да помогнат за предпазване от деменция

Учени: Консумацията на риба намалява риска от психични заболявания

Идва им сезонът: 5-те билки, които успокояват нервите и премахват тревогата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com