Естествени лекове при ухапване от насекоми

12326
Естествени лекове при ухапване от насекоми
Снимка: iStock

Дните през лятото са по-дълги, а времето по-топло. Разбира се, по-топлото време носи със себе си по-специално един недостатък: повече ухапвания от различни насекоми. Да си покрит с ухапвания от насекоми също не е никак забавно. За щастие, не е нужно да страдате с дни на безмилостен сърбеж! Всичко, от което се нуждаете, са правилните домашни средства за облекчаване на ухапвания от насекоми. Нека видим няколко естествени лекове срещу тях:

Етерично масло

Винаги е добра идея да държите няколко етерични масла вкъщи. Само с шепа етерични масла можете да лекувате всякакви ожулвания, драскотини, изгаряния и дори ухапвания! Маслото от чаено дърво, лавандула и кокосово масло са полезни за облекчаване на болка, сърбеж и подуване. Чаеното дърво е особено полезно поради своите антисептични свойства: в допълнение към намаляването на сърбежа, то може да помогне за предотвратяване на инфекция. Само не забравяйте да проверите етикета, за да сте сигурни, че е безопасно да прилагате етерично масло директно върху кожата си: може да се наложи да го разредите с вода предварително.

Сок от лимон или лайм

Вярвате или не, сокът от лимон или лайм може както да облекчи сърбежа, така и да помогне за предотвратяване на инфекция. Не забравяйте обаче, че прилагането на цитрусови плодове върху кожата ви при излизане навън може да увеличи риска от слънчево изгаряне.

Комарите мразят копър! Ето как да го използвате срещу тях

Растения и билки

Когато става въпрос за осигуряване на облекчение от сърбеж, болка и подуване, има почти твърде много лечебни растения и билки за преброяване. Ако имате босилек в градината си, можете да направите бърза мас с босилек, за да облекчите сърбежа. Просто сварете две чаши вода, добавете половин чаша пресен босилек и оставете течността да се охлади. Прецедете през цедка и нанесете върху кожата си с помощта на влажна кърпа. Алое вера също е чудесно за облекчаване на сърбежа от ухапвания от насекоми. Втрийте вътрешната част на листо от алое върху засегнатата област.

Пакетчета зелен чай

Ако имате пакетче зелен чай под ръка, имате късмет! Просто го потопете в студена вода, охладете го и след това го задръжте върху ухапаното място. Това ще облекчи сърбежа и ще помогне за намаляване на възпалението едновременно.

Мравките могат да ни отърват от комарите

Пчелен мед

Имате ли малко мед в шкафа си? Помислете дали да не сложите капка върху зоните на ухапване от насекомо върху кожата си. Ще намали зачервяването и сърбежа.

Паста от аспирин или сода за хляб

На практика във всяка кухня има сода за хляб, прибрана някъде, и с нея може да си направите страхотна паста за облекчаване на сърбежа, когато я смесите с малко вода. Сложете малко сода за хляб в купа, добавете няколко капки вода, за да образувате паста, и нанесете. Стритият аспирин може да има същия ефект.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Тези ключови симптоми показват, че имате проблем с щитовидната жлеза

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Тези суперхрани намаляват риска от онкологични заболявания

Това е най-полезната закуска за чревното здраве

Добавете този зеленчук към салатата си и няма да се познаете в огледалото

Вкусът на метал в устата и още 8 признака на ниска киселинност на стомашния сок

Защо чаят от ройбос е полезен за жените?

С тези съвети, лесно ще различите пресните яйца на пазара

Първите 3 дни от Страстната седмица: Традиции и вярвания

Яжте тези храни вечер, за да спите хубаво през нощта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com