Фъстъченото масло подходящо ли е при кето диета

1647
Фъстъченото масло подходящо ли е при кето диета
Снимка: iStock/Guliver

На сандвич, в смутита или направо от буркана ⁠ – фъстъченото масло е вкусна и здравословна основна храна, която вероятно е в килера ви в момента.

Въпреки това, ако следвате кетогенната (кето) диета с ниско съдържание на въглехидрати и високо съдържание на мазнини, може да се чудите дали фъстъченото масло може лесно да се впише в плана за хранене.

При кето диета вашият прием на въглехидрати е драстично намален до приблизително 50 грама на ден или по-малко. Това може да помогне на тялото ви да влезе в състояние, наречено кетоза, при което използвате мазнини, а не въглехидрати за енергия.

Блестящи съвети за кето диета за начинаещи

Диетата първоначално е разработена като лечение на епилепсия при деца, но също така е показала известна ефективност за краткотрайна загуба на тегло и управление на кръвната захар при възрастни.

Подходящо ли е за кето фъстъченото масло

Фъстъченото масло е с умерено ниско съдържание на въглехидрати и съдържа както фибри, така и здравословни мазнини. Съставът му прави фъстъченото масло балансирана храна, която може да се добавя към кето диети, в зависимост от начина на приготвяне.

Някои хора предпочитат да броят нетните въглехидрати (общо въглехидрати с извадени фибри) на кето диетата, така че сме включили и информация за нетните въглехидрати.

Хранителната информация може да варира леко между марките, но в по-голямата си част можете да включите умерени количества гладко или хрупкаво фъстъчено масло на кето диета.

 

Въпреки това, фъстъченото масло, което съдържа мед или други сладки съставки като шоколад или плодови консерви, може да има твърде високо съдържание на въглехидрати от захар, за да се впише лесно в кето диета.

Освен това имайте предвид, че фъстъченото масло с намалено съдържание на мазнини съдържа повече въглехидрати за същия размер на порция, отколкото обикновеното гладко или хрупкаво фъстъчено масло.

Обикновеното фъстъчено масло, независимо дали е гладко или хрупкаво, съдържа около 7 грама общи въглехидрати или 5 грама нетни въглехидрати за порция от 2 супени лъжици (32 грама). Други сортове може да са с твърде високо съдържание на въглехидрати, за да се впишат лесно в кето диета.

Съвети за включване на фъстъчено масло в кето диета

За да се насладите на фъстъчено масло на кето диета, трябва да имате предвид две ключови неща.

Първо проверете съставките за добавени захари. Добавената захар прави фъстъченото масло по-сладко и по-добро за приготвяне на десерти, но може да увеличи броя на въглехидратите.

Не само супер вкусно, но и изненадващо полезно - фъстъченото масло!

Освен това имайте предвид размера на порциите, особено ако се опитвате да отслабнете. Фъстъченото масло има много калории за сравнително малка порция. Стандартният размер на порция е 2 супени лъжици (32 грама) ⁠— което може да е по-малко, отколкото очаквате.

Ако не можете да ядете фъстъчено масло или търсите алтернатива с още по-малко въглехидрати, бадемовото масло е добър вариант. Съдържа 6 грама общо въглехидрати или 3 грама нетни въглехидрати на порция от 2 супени лъжици (32 грама).

Фъстъченото масло определено може да бъде част от кето диета, но е най-добре да се придържате към обикновени опции, които не съдържат допълнителни аромати и подсладители. Бадемовото масло също е добър избор и има малко по-малко въглехидрати.

Освен това, трябва да имате предвид размера на вашата порция, ако се опитвате да отслабнете. Порция от 2 супени лъжици (32 грама) може да е по-малка, отколкото очаквате.

Независимо от това, обикновеното фъстъчено масло в умерени количества може лесно да се включи в дневния ви прием на въглехидрати, което ви поставя една стъпка по-близо до перфектния сандвич с фъстъчено масло и желе, подходящ за кето.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Тези две добавки НЕ трябва да се комбинират, защото могат да доведат до анемия

Лекар: 3 лесни начина, с които да спрете нощното уриниране

Фитнес треньор: Тези 4 храни блокират отслабването

Трикове, с които да засилите метаболизма си на 30, 40, 50 и 60 години

Зодиите, които не могат да крият емоциите си

Най-добрите плодове за лечение на затлъстял черен дроб

Къде отслабваме първо, когато губим тегло?

4 жени от зодиака, които имат късмет в любовния живот

Как да отслабнем около менопаузата и как да задържим теглото?

Какви са причините за засилването на сезонните алергии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com