Храните, които не трябва да ядете от шведската маса в хотелите

18929
Храните, които не трябва да ядете от шведската маса в хотелите
Снимка: iStock

Храните, които трябва да избягвате на шведската маса в хотелите Как да изберете правилните храни на шведската маса в хотелите?

Когато пътувате, вероятно търсите хотели, които предлагат закуска или и вечеря. Шведската маса е удобен начин да започнете деня си, но не всички ястия са здравословни или безопасни за консумация. В тази статия ще ви представим някои от храните, които трябва да избягвате на всяка цена, за да се насладите на здравословна и безопасна закуска.

Бъркани яйца

Бърканите яйца са едно от най-популярните ястия на шведската маса в хотелите. Въпреки това не всички хотели използват пресни яйца за тяхната приготовка. Много от тях използват яйца на прах, които не са толкова вкусни и имат странна текстура. Освен това яйцата се приготвят в микровълнова фурна, което може да доведе до загуба на хранителни вещества. Затова, ако искате да се насладите на вкусни яйца на шведската маса, изберете хотел, който използва пресни яйца за приготвяне на бърканите яйца.

Здравословното хранене на хората след 50 се крепи върху тези 5 храни

Резенчета лимон

Резенчетата лимон, предназначени за добавяне към вода или горещ чай, могат да бъдат опасни за здравето ви. Те са склонни към кръстосано замърсяване от няколко вида бактерии. Когато лимоните се нарязват, е лесно кората и самият плод да влязат в контакт с много мръсни повърхности, включително недобре измити ръце, дъски за рязане и прибори. Затова, ако искате да добавите лимон към напитката си, по-добре изберете целия плод и го нарежете сами.

Кисело мляко

Киселото мляко е здравословна закуска, но не всички хотели го предлагат по правилния начин. Много от тях използват общи буркани и съдове с кисело мляко, в които всеки гост може да си вземе. Това може да доведе до кръстосано замърсяване и загуба на свежестта на продукта. Затова, ако искате да се насладите на кисело мляко на шведската маса, изберете хотел, който предлага индивидуални опаковки.

Какво е „дробно хранене“ и защо е полезно?

Бекон и наденички

Беконът и наденичките са любими ястия на месоядните, но не винаги са здравословни и безопасни за консумация. Много от хотелите използват дълбокозамразени продукти, които са с притеснителен цвят преди топлинната обработка. Затова, ако искате да се насладите на месо на шведската маса, изберете хотел, който използва свежи и качествени продукти.

Заключение

Шведската маса може да бъде удобен начин да започнете деня си, но не всички ястия са здравословни и безопасни за консумация. Затова, изберете хотел, който предлага качествени и свежи продукти за шведската маса. Ако не сте сигурни какво да изберете, поискайте съвет от персонала на хотела. Те ще ви помогнат да изберете правилните храни за вас и вашето здраве.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Тези ключови симптоми показват, че имате проблем с щитовидната жлеза

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Тези суперхрани намаляват риска от онкологични заболявания

Това е най-полезната закуска за чревното здраве

Добавете този зеленчук към салатата си и няма да се познаете в огледалото

Вкусът на метал в устата и още 8 признака на ниска киселинност на стомашния сок

Защо чаят от ройбос е полезен за жените?

С тези съвети, лесно ще различите пресните яйца на пазара

Първите 3 дни от Страстната седмица: Традиции и вярвания

Яжте тези храни вечер, за да спите хубаво през нощта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com