Избягвайте тези 5 грешки, за да сте изискана и изтънчена дама

6675
Избягвайте тези 5 грешки, за да сте изискана и изтънчена дама
Снимка: iStock/Guliver

Човек, който има интелигентност и не спира да развива своята личност, с право може да се нарече умен. Много често се налага да бъдете гъвкави, за да сте изискани и да отговаряте на нормите на обществото. А проблемът се крие в детството, когато родителите се опитват да наложат възпитанието си, а училището и по -нататъшният независим живот диктуват условията им.

1.       Постоянно бързане

Елегантната жена никога не бърза. Изтънчената натура ще отнеме достатъчно време сутрин, за да се подготви спокойно за работа. Такава дама е готова да стане малко по-рано, за да не излезе в неугледен вид от дома.

Можете да си поставите цел - да закусите в спокойно темпо, да не се опитвате да сте навреме навсякъде. Ако има желание да бързате, трябва психически да се спрете.

2.       Виншен вид у дома

Някои хора смятат, че у дома не е нужно да се занимавате с тоалети и обикновеният халат е това, от което се нуждаете. Едва ли тези дрехи ще изглеждат елегантни. Затова трябва да промените мисленето си и да започнете да се обличате у дома толкова красиво, колкото бихте го направили и за излизане.

Достатъчно е да си купите няколко рокли, които ще ви дадат усещане за комфорт и ще създадат образ, който не е лишен от елегантност. След такива промени в начина на обличане, отношението на мъжете трябва да се промени, защото те обичат с очите си. Важно е винаги да помните това и да се грижите за себе си.

3.       Осъждане на някого

Трудно е за несъвършен човек да се въздържа да изрази мнението си за грешките на друг човек или да направи неприятни коментари за тоалетите и предпочитанията на близките.

Способността да се приемат хората такива, каквито са, е отличителен белег на изисканата личност.

4.       Поддържайте табу теми

За да сте в добри отношения с всички хора, важно е, когато общувате, да заобикаляте чувствителни теми (политически, религиозни, финансови, здравни и родителски). Например, говоренето в компания за деца може да навреди на тези, които нямат и може да нямат такива. Също така, обсъждането на финансови въпроси ще обърка човек с ниски доходи. Ето защо е важно да следите с кого и за какво да говорите.

5.       Думи на благодарност

Изглежда, че би било по-лесно да благодариш на някого. Но дори и в тази ситуация думите са от голямо значение. Да кажеш „благодаря“ означава да пожелаеш „Бог да пази“ и бедните хора го казват. Да благодариш означава „да даваш добро“. Елегантният човек ще използва втората опция в речта си. Способността да се говори красиво и правилно, като се следи стойката, е това, което се счита за сложни маниери.

Някой ще каже, че е лесно да дадете съвет как да промените себе си, но как да постигнете това на практика. Целенасочеността, последователността на действията, честният самоанализ допринасят за добрия резултат. Основното е да започнете да действате и с течение на времето можете да видите плодовете на нова личност в себе си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Канела: защо е опасна и как влияе на нивата на кръвната захар?

Болката в сърцето отива в лявата ръка: каква може да бъде причината?

Лазаровден и Цветница: Срещата на християнските празници и народните традиции

Защо храчките в носоглътката не изчезват: възможни причини и лечение

Как да се отървете от гълъбите на балкона?

Как лесно да отделите черупката от яйце с помощта на вода и чаша

Чудотворен: 5 изненадващи ползи от приема на женшен всеки ден

Тези 5 храни ще подобрят паметта ви

Всеки трябва да знае тези естествени лекове: Много ефикасни при ухапване от насекоми

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com