Използвайте тези натурални масла, ако искате мека като кадифе кожа

1883
Използвайте тези натурални масла, ако искате мека като кадифе кожа
Снимка: Thinkstock/Guliver

Има много начини да се справите със сухата кожа като: експериментиране с овлажнители, избор на нежни, неизсушаващи почистващи препарати и др.

Марковите лосиони и кремове често идват с консерванти, оцветители и изкуствени аромати - всички те могат да доведат до повишена чувствителност на кожата. Откажете се от красивата опаковка и си направете сами прекрасно и супер подхранващ лосион за тяло.

1. Масло от сладък бадем

Нежното масло от сладък бадем обикновено е безопасно дори за чувствителни типове кожа (въпреки че винаги трябва да тествате, преди употреба). Има прекрасен, мек аромат, което означава, че това масло е особено умело в изпълнението на двойното действие като нежно сладък аромат. След като кожата вече не е суха или раздразнена, помислете за смесване с малко кафява захар, за да създадете почистващ скраб за тяло.

Увеличете маслото си: Смесете масла от канела, карамфил, роза и лавандула за смес против спазми. Известно е, че маслата от лавандула и роза помагат за облекчаване на болката.

2. Гъвкаво масло от кайсиеви ядки

Друго сладко, леко масло, което може да се използва върху тялото и косата! — маслото от кайсиеви ядки е богато на витамини като А, С, Е и К. За да избегнете запушени пори и акне, не забравяйте да го изплакнете от кожата си с топла вода и внимателно да я подсушите с чиста кърпа. Кайсиевите ядки също имат чудесно двойно действие за суха, увредена коса – добавете няколко капки към затоплено базово масло като бадемово масло и след това нанесете върху влажна коса, като я увиете в кърпа за поне 20 минути.

3. Лечебно слънчогледово масло

Слънчогледовото масло е изключително успокояващо, благодарение на набор от мононенаситени мастни киселини и техните антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Това означава, че може да помогне при дразнене на кожата – не само суха кожа, но и хронично акне и екзема.

Увеличете действието на маслото: Добавете няколко капки лавандула, за да засилите лечебните свойства и да добавите божествен, релаксиращ аромат. Известно е, че лавандулата помага в борбата със стреса, който може да бъде причина за дразнене на кожата.

4. Леко масло от гроздови семки

Това леко, богато на витамини масло се използва в безброй продукти за кожа - дори тези, предназначени за използване върху лицето, тъй като неговите полифеноли може да имат някои свойства против стареене. За разлика от някои по-тежки масла, маслото от гроздови семки е дори безопасно за кожа, склонна към обриви. То е антибактериално, противовъзпалително и чудесно за заздравяване на рани, ако сте предразположени към ожулвания и порязвания по коленете.

Започнете да използвате тези масла за по-здрава и блестяща коса

5. Овлажняващ зехтин

Може би най-контраинтуитивният избор тук, зехтинът също е древен инструмент за красота (и вероятно наличен в кухнята ви точно сега). Това е най-добрият универсален мехлем за кожа: Използвайте го за нежно премахване на грима, успокояване на напукани пети, дълбоко подхранване на косата или просто за овлажняване на суха кожа.

Увеличете действието на маслото: Добавете няколко капки етерично масло от розмарин за по-силна коса. Клиничните прегледи показват, че розмаринът може да възстанови косопада и да подпомогне растежа на косата.

Включете тези масла в менюто си и килограмите ще се стопят

6. Балансиращо масло от жожоба

Маслото от жожоба споделя много от същите овлажняващи и защитни качества като зехтина. Добавете малко захар и лимон за скраб за устни и го нанесете след увреждане от слънцето като балсам. Докато ролята му за предотвратяване на косопада се обсъжда, изследванията предполагат, че третирането на скалпа с масло от жожоба може да предотврати пърхота.

Добавете няколко капки етерично масло от нар или екстракт от зелен чай, за да помогнете за справяне с по-нататъшното увреждане от слънцето. Екстрактът от женско биле също може да помогне при изсветляване на тъмни петна или хиперпигментация.

Източник: https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/body-oils-for-dry-skin#reminders

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Колко дълго можете да държите мокрите дрехи в пералнята

Тази често срещана грешка ще унищожи градински ви мебели

Една достъпна съставка успешно понижава нивата на холестерола

Без препарати: Бърз трик, с който да опушите тоалетната

Тези зодии са огромен магнит за пари

Имате ги в кухнята си: 2 натурални продукта, с които черните ви дрехи няма да избледняват

Зодиите, които са експерти в разчитането на хората

Какво да направите, когато ви боли стомахът?

Обриви, сухота, пигментация на кожата: за какви проблеми алармират?

Отвара от това семе ще ви донесе отслабване, здраве на стомаха и косата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com