Как да избера подходяща система за контрол на достъп?

1351
Как да избера подходяща система за контрол на достъп?
Снимка: Архив

Днес бизнесът повече от всякога, се нуждае от надеждна система за контрол на достъп, с която да регламентира опциите за влизане в различните части на търговските сгради и корпорациите. Тази нужда се породи от многото неприятни ситуации, при които разгневени служители или външни лица си позволяват да нахлуват в административните кабинети и отдели на бизнес сградите. Тук ще Ви помогнем да изберете добра система за контрола на достъпа, като споменем възможните варианти. Да, може би всяка една технология има своите минуси, но пък и немалко предимства.

Отваряне на офис врати чрез карта с чип

Това е една стара, но изпитана система за контрол на достъп. С нея можете да монтирате устройство на вратите на офисите в корпорацията, за да бъдат достъпни само за определени лица. Така например, ако искате отдел „Човешки ресурси“ да се посещава само от поверени хора, можете да им издадете карта с чип, с която да влизат. Други служители във фирмата, няма да могат да отключат вратата, ако не притежават карта със специален код, който се предлага.

Отваряне с пръстов отпечатък

Ето го и още по-новото и революционно решение за влизане в даден кабинет. Предлага се вариант в стаята на шефа или друг отдел да се влиза само с пръстови отпечатъци на персонала на фирмата. Само част от служителите ще дадат своите отпечатъци, за да бъдат оторизирани. Други от тях няма да достъпят до офиса или кантората, колкото и да им се иска. По този начин се ограничава и достъпа на всички непознати лица влизащи в сградата на дадената компания.

Дистанционно отключване на входна врата

Още една изпитана система за контрол на достъп, която все повече фирми използват. Става дума за възможност за отключване на входната врата чрез разрешение от секюрити отдела. Тук не става дума за обикновен домофон, с който се отварят вратите, а за използване на видеонаблюдение, възможност за отдалечена комуникация с посетителите и други екстри. Едва, след като се идентифицира личността, може да бъде допусната до помещенията в сградата.

В обобщение

По-горе посочихме три комерсиални системи за контрол на достъп, но можете да намерите и още, с чиято помощ да получите заслуженото си спокойствие на работното място. В крайна сметка тези технологии не струват толкова скъпо, че да се лишите от тях, а и инвестицията Ви ще се възвърне с годините, в които няма да се сблъскате с недоволни клиенти или разярени фирмени служители в офисите ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Как да се отървете от гълъбите на балкона?

Как лесно да отделите черупката от яйце с помощта на вода и чаша

Тези 5 храни ще подобрят паметта ви

Всеки трябва да знае тези естествени лекове: Много ефикасни при ухапване от насекоми

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Топ 5 флиртуващи съвета, за да привлечете вниманието на избрания

Какво трябва да ядете преди сутрешна тренировка?

Защо повечето хора нямат първа любов?

Кои са знаците, че някой е силно влюбен в нас?

Коя подправка е по-здравословна: риган, розмарин или босилек

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com