Как да изчистим черния си дроб от токсини?

2684
Как да изчистим черния си дроб от токсини?
Снимка: https://saveti.bg

Човешкото тяло влиза в контакт с различни видове токсини през целия ден. Затова има необходимост от сериозен детокс. Ще се радвате на здравословен и щастлив живот, само когато тялото ви отстрани токсините ефективно.

Вашият черен дроб е едно от средствата, чрез които токсините ви могат да излязат от тялото. Черният дроб работи усилено и денонощно, за да смила храната, да разгражда хормоните и да складира основните витамини, хранителни вещества и минерали. Затова е важно да знаете всички начини за детоксикация на черния дроб и по-лесно отстраняване на токсините.

Признаци на замърсен черен дроб

Ето някои от симптомите, че вашият черен дроб страда от нарушена чернодробна функция.

* запек
* високо кръвно налягане
* тъмна урина
* подуване и газове
* киселинен рефлукс и киселини
* неспособност за отслабване
* хронична умора
* лесно получаване на синини
* липса на апетит
* тъга, безпокойство, депресия
* розацея
* прекомерно потене.

Ето как да разберем дали е здрав черният ни дроб

Кои са най-подходящите начини за детокс на черния дроб?

1. Пийте повече вода
Да започнем с най-лесното, водата е един от най-добрите начини за детоксикация на черния дроб. Когато токсините в черния дроб не се движат, ни създават проблеми. Когато пием повече вода, черният дроб е в състояние да изхвърли токсините по-ефективно. Въпреки това, не всяка вода ще помогне за пълна детоксикация. Трябва да пиете филтрирана чешмяна вода на чести интервали със стайна температура.

Пийте вода, когато се събудите и между отделните хранения. Избягвайте прекалено много вода 2 часа преди лягане и по време на хранене. Щипка сол или малко куркума във водата могат да направят чудеса за процеса на детоксикация. Избягвайте газирана вода или вода, която се продава в пластмасови бутилки. 

2. Потене
Задължително е вашето тяло да се поти. Ако се потите просто, когато ходите или от топло време, няма да помогне много. Потта излиза от тялото като резултат от физически упражнения, които имат детокс ефект. Ако не сте тренирали, започнете внимателно, за да дадете възможност на токсините да излязат от тялото. Йога, бягане, фитнес или престой в сауната, водят до голям ефект. Потенето е един от лесните начини за детокс на черния дроб.

3. Избягвайте токсични храни
Фаст фууд храните се превърнаха в начин на живот. Без да осъзнаваме, ние консумираме огромни количества обработени храни, които поставят здравето на черния дроб в риск. Рафинирано олио, захар и полуфабрикати добавят повече токсини в организма и го лишават от необходимите хранителни вещества. Ако търсите начин за детокс на вашия черен дроб, кажете “сбогом” на обработените храни и ги заменете с по-здравословни такива.

4. Пийте зеленчуков сок
Включването на всички сурови зеленчуци в диетата може да е доста плашещо за повечето хора. Ако не искате да пропускате невероятните ползи от суровите зеленчуци, може да приготвите сок от тях. Използвайте въображението си и смесете различни зеленчуци, за да получите сок с приятен вкус, който ще помогне да изчистите черния дроб.

Ако вашият черен дроб не функционира в оптималния си капацитет, със зеленчуковия сок ще бъде много по-лесно да храносмила и абсорбира. Ще ви помогне да намалите киселите нива в тялото и да достигнете здравословен рН баланс.

Здрав черен дроб - подправката, която всеки столетник яде

5. Консумирайте храни, богати на калий
Човешкото тяло се нуждае от препоръчителните 4,7 мг калий на ден. Ако в организма ви има достатъчно калий, това помага за прочистване на черния дроб, намаляване систоличното кръвно налягане и холестерол и поддържане здравословна сърдечно-съдова система. Храни като сладки картофи, доматен сос, спанак, боб и банани са много богати на калий. Когато започнете да консумирате такива храни редовно, не трябва вече да мислите за детокс на тялото. Храните ще извършат чудеса.

6. Добавки
Най-лесните изброени по-горе начини за детокс на черния дроб изискват известно време, за да доведат до резултати. За да ускорите процеса на детоксикация, може да помогнете на черния дроб с добавки.  Куркумата и цвеклото са сред естествените добавки, но може да използвате и някои медикаменти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Защо чаят от ройбос е полезен за жените?

С тези съвети, лесно ще различите пресните яйца на пазара

Първите 3 дни от Страстната седмица: Традиции и вярвания

Яжте тези храни вечер, за да спите хубаво през нощта

Невролог: На тази възраст трябва да забравите за алкохола

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Кои витамини трябва да приемате при афти, кървящи венци и пърхот?

Възможно ли е да се облекчи отока на очите с народни средства?

Топ 4 на най-емоционално нестабилните зодии

Какво можете да направите, за да повишите бързо кръвната си захар?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com