Как да изглеждаме по-добре на снимки: 4 прости съвета

4527
Как да изглеждаме по-добре на снимки: 4 прости съвета
Снимка: iStock

На всички ни се е случвало. Гледате своя снимка и си мислите: "Ненавиждам как изглеждам тук." Независимо дали става въпрос за лош ъгъл или лошо осветление, има много неща, които могат да се объркат на снимката.

Но не се отчайвайте! Има няколко прости неща, които можете да направите, за да сте сигурни, че винаги ще изглеждате най-добре на снимките. Продължете да четете, за да научите 4 съвета за правене на страхотни снимки на себе си.

1. Намерете най-добрия си ъгъл

Всички имаме един приятел, който винаги изглежда добре на снимки, независимо от всичко. С тях това изглежда толкова лесно! Една от причините, поради които винаги изглеждат добре, е, че познават най-добрия си ъгъл. Всеки има различен най-добър ъгъл, така че може да се наложи да експериментирате, за да откриете своя. Следващия път, когато правите снимка, опитайте да завъртите леко главата си наляво или надясно, да наклоните брадичката си нагоре или надолу или дори да се приближите или отдалечите от фотоапарата. Направете по няколко снимки под всеки ъгъл и вижте кой от тях ви харесва най-много.

2. Използвайте добро осветление

Друг важен фактор за направата на отлична снимка е осветлението. Ако е възможно, опитайте се да направите снимката си на естествена светлина, например близо до прозорец. Ако няма естествена светлина, може да се използва и изкуствена светлина; само се уверете, че тя не е прекалено силна или приглушена. Последното нещо, което искате, е снимката ви да бъде преекспонирана или недоекспонирана (прекалено ярка или прекалено тъмна). Ако не сте сигурни дали осветлението е достатъчно добро, направете пробен кадър и вижте как изглежда, преди да направите действителната снимка.

Вода с мед всяка сутрин на гладно? Вижте какво ще се случи с тялото ви за седмица

3. Отпуснете лицето си

Една често срещана грешка, която хората правят при снимане, е да направят лицето си твърде сковано. Това често се случва, когато хората се притесняват да се снимат и в резултат на това изглеждат некомфортно. Добър начин да избегнете това е като практикувате някои прости упражнения за лице, преди да се снимате. Опитайте се да вдигнете веждите си възможно най-високо и да ги задържите така в продължение на 10 секунди; след това отпуснете челото си и се опитайте да не движите лицето си в продължение на 10 секунди, докато някой ви снима. Това ще ви помогне да избегнете "залепването" на неудобна физиономия на снимките.

4. Изберете подходящото облекло

Облеклото ви също може да изиграе роля за това как изглеждате на снимките. Ако ще правите официални снимки, като например снимки на главата или годежни снимки, е важно да носите дрехи, които прилягат добре и ласкаят типа на тялото ви - не искате да има неизправности в гардероба! За по-обикновени снимки опитайте да облечете нещо, което ви кара да се чувствате уверени и отразява вашата личност - в крайна сметка искате снимките ви да отразяват точно това, което сте.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Кои са най-неподходящите храни при разстройство?

Когато човек го сърби цялото тяло, какво означава това?

Канела: защо е опасна и как влияе на нивата на кръвната захар?

Болката в сърцето отива в лявата ръка: каква може да бъде причината?

Лазаровден и Цветница: Срещата на християнските празници и народните традиции

Защо храчките в носоглътката не изчезват: възможни причини и лечение

Как да се отървете от гълъбите на балкона?

Как лесно да отделите черупката от яйце с помощта на вода и чаша

Чудотворен: 5 изненадващи ползи от приема на женшен всеки ден

Тези 5 храни ще подобрят паметта ви

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com