Как да почистиш мръсната фурна за секунди?

36834
Как да почистиш мръсната фурна за секунди?
Снимка: iStock/Guliver

Ако искате ястията и сладкишите, приготвени във фурната ви, да бъдат здравословни и ароматни - поддържайте я редовно чиста. Не знаете как да се справите с неприятните миризми и мръсотия вътре в устройството? Предлагаме ефективни начини за почистване на фурната. 

Почистване на фурната - откъде да започна?

Да почистим дивана със сода за хляб

Просто, бързо и ефективно почистване и освежаване е нашата цел. Ако редовно почиствате дивана, ще избегнете образуването на прах и акар...

Грижата за кухненски уреди като фурна може да бъде обезпокоителна. Изсъхналата и изгоряла мръсотия се отстранява много трудно. Ако се чудите откъде да започнете почистването, ето няколко полезни съвета:

1. Първо - проверете с какъв тип мръсотия имате работа. Пресните петна изискват различен подход към петна, които са изпечени и изсушени.

2. Второ - изберете правилния почистващ препарат. Препаратите, предлагани на пазара, могат да се справят с мръсната предна част на фурната , мазни петна по дъното и дори изгорени стени на устройството.

3. Трето - винаги почиствайте фурната, когато е студена. Както добре знаете, горещите повърхности могат да бъдат опасни - докосването им може да причини изгаряния. Освен това химикалите, използвани за почистване, често променят свойствата си, когато са изложени на високи температури. След това се отделят опасни пари, които могат да бъдат отровни.

Ефективни трикове за бързо и лесно почистване на килим

Почистването на килима не е никак лесна работа. Почистващите препарати като Vanish не са предназначени за премахване на стари петна. Те...

4. Четвърто - защитете фурната и около нея по такъв начин, че да не създава нови замърсявания по време на почистване. Хартиените кърпи са идеални - поставете ги пред фурната по такъв начин, че водата, перилният препарат и отстранената мръсотия да не цапат пода. Ако нямате кърпи, можете да използвате стари вестници или кърпа.

5. Пето - отстранете тавата за печене и решетките. Най-добре е тези елементи да се почистват отделно. Потопете ги в топла вода с малко течност за миене и оставете да киснат. След няколко десетки минути е достатъчно да измиете плочата с гъба и цялата мръсотия лесно ще се отдели.

6. Шесто - обезопасете ръцете си. Дори когато използвате нетоксични агенти, можете да се порежете или да повредите кожата си. Носете гумени ръкавици, когато почиствате фурната. Това могат да бъдат обикновени ръкавици на фурната - тези, които използвате за миене. Те са издръжливи и ефективно ще ви предпазят от възможни наранявания и химикали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Тази билка помага за ускоряване на регенерацията на нервите

7 храни, които понижават високия холестерол

Необичайни симптоми, които показват, че страдате от сезоннa алергия

Как е правилно да пиете водата, ако искате да отслабнете?

Учени: 18 лесни тайни за по-добър сън, които да изпробвате още днес

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Има ли дневна доза захар, която да не преминаваме?

Каква дневна доза калций е полезна за нашия организъм?

Какво първо да направим при разтегнат мускул

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com