Как да разпознаем истинския ябълков оцет?

13666
Как да разпознаем истинския ябълков оцет?
Снимка: iStock/Guliver

Напоследък много се говори за здравословните ползи на ябълковия оцет: как намалява апетита, подобрява метаболизма, укрепва имунната система. Това са само част от свойствата на ябълковия оцет, който широко се използва и в козметиката. Но за всички тези цели е необходим натурален, истински оцет.

Има определени характерни черти, по които може да се разграничи натуралния, истински ябълков оцет от синтетичния.

Първо, трябва да погледнете етикета. Ако пише, че е „трапезен оцет“ или нещо от сорта, значи това не е натурален продукт. Второ, концентрацията: ако е 9%, това показва синтетичния произход на оцета. Натуралният продукт ще бъде 4-6%. Трето, външният вид. Натуралният оцет е мътен и е възможна утайка на дъното на бутилката - за разлика от фалшивия, който е прозрачен и без утайка. Четвърто, цената на натуралния продукт винаги е по-висока от цената на фалшификата.

1 лъжица ябълков оцет на гладно - ще сте слаби и в добро здраве

Как да изберем ябълков оцет?

1. Истинският, натурален ябълков оцет би трябвало да се предлага в стъклени бутилки. Стъклото е идеалният съд за съхраняване на храни и подправки, особено на такива от киселинен тип. Нужно е да бъде оцветено: само така се предпазва продуктът от вредната за него слънчева светлина.

2. Концентрацията на натуралния ябълков оцет е 3-6%. Фалшивият е 9%.

3. На етикета трябва да пише изрично, ясно и точно, без увъртания: „Ябълков оцет". Ако пише: „Оцетна киселина“, „Подкиселител...“ „Аромат...“, „Багрило...“ или някакви други от този род – значи става дума за изкуствен продукт, ароматизиран с ябълкова миризма.

4. В истинския ябълков оцет може да бъде забелязана лека утайка. Това е нормално.

5. Истинският ябълков оцет е по-скъп от изкуствения.

Днес истинският ябълков оцет се използва все по-често не само в кухнята, но и в козметологията. С негова помощ може лесно и бързо да се избавите от признаци на целулит и от няколко излишни килограма.

Съставът на този продукт включва сериозен брой ценни вещества: бета-каротин, витамини Р, Е, С, А и от групата В, бета-каротин; минерали – фосфор, калций, калий, мед, желязо, флуор; ценни киселини – оцетна, млечна, лимонена.

Ето какво ни обяснява д-р Татяна Занин за ползите от ябълковия оцет: 

Благодарение на комбинирането на тези вещества, истинският ябълков оцет е уникален продукт с положително въздействие върху различни процеси в човешкия организъм. Може да бъде приеман не само перорално - през устата, но и външно – например, като се добавя към ексфолианти, смеси за масаж и обвиващи маски за тяло.

Ябълков оцет всяка сутрин - и ще забравите лошия холестерол!

С участието на ябълковия оцет може да разрешите многобройни козметични проблеми – без да прибягвате към химикали, с които рискувате да увредите здравето си.

Признаците за разширените вени бързо се премахват, съдовете се стесняват. За лечението е необходимо да се разтриват леко всеки ден проблемните зони по тялото.

Безсънието изчезва, депресиите преминават много по-бързо. Решават се проблеми с пърхота.

Препоръчван е за приложение в лечението на кожни болести – например, лишеи, краста, гъбични инфекции, мазоли, обриви. Постепенно изчезват болезнени и неприятни усещания в ставите. Прилага се в лечението на гъбични инфекции на ноктите. Предотвратява косопад. Помага на организма в борбата с настинките.

Това е и едно от най-ефективните природни средства в отстраняването на стрии и признаци на целулит. Елиминира проблема с прекомерното изпотяване. Натрупалите се вредни токсини и други рискови вещества биват изхвърлени по естествен начин и по-бързо от тялото. Една от основните характеристики на ябълковия оцет е неговата способност да премахва токсините от организма, да нормализира състоянието на черния дроб. Подсилва осезаемо мускулната еластичност.

Приемайки ябълков оцет вътрешно и като го прилагате външно, се открива чудесна възможност да се избавите от няколко излишни килограма и да подобрите формата си, без да разрушавате своето здраве.

Внимание! Статията е само за информация. Обръщайте се към медик-специалист!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Какво да правите, ако кожата на пръстите ви се лющи: защо се случва това

Мехлем от сол и мед – за какво е толкова полезен?

Нямате енергия сутрин: С тези 5 навика бързо ще промените това

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 14 май /валутен калкулатор/

Каква е най-важната разлика между витамин Д и Д3?

Чуйте звука: 3 признака, че хъркането не е вредно за вашето здраве

Можем ли да се лекуваме с хлебна сода или само ще си навредим?

„Ако са черни, опасни са“ и още 5 заблуди за бенките

Експерт разкрива: Кога трябва да закусваме, ако искаме да отслабнем

Това са най-токсичните зодии според астрологията

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com