Как да събера пари за телефон – идеи по време на криза

8267
Как да събера пари за телефон – идеи по време на криза
Снимка: iStock/Guliver

Ограничените доходи, растящата инфлация, повишаващите се цени поставят много хора в условията на хроничен недостиг на средства. В периоди на кризи, когато покупателната способност е силно ограничена, а възможностите на хората се изчерпват с покупка на стоки от първа необходимост, събирането на финансови средства за нов телефон често е предизвикателство за семейния бюджет.

Ако и вие си задавате въпроса: „Как да събера пари за телефон“, последвайте съветите ни. Те са лесни и изпълними, а резултатът от тях е мигновен.

Продажба на ненужни вещи

Вероятно имате в гардероба и шкафовете си нови вещи, които са резултат от необмислена покупка и от които не се нуждаете. Снимайте ги и ги обявете за продажба в сайтове и платформи, предлагащи тази услуга. Публикуването на обяви в тези платформи е безплатно, а продажбата на ненужни стоки ще ви донесе приход, от който се нуждаете, когато се чудите как да събера пари за телефон. Ако тези вещи са скъпи или е техника, само продажбата на няколко от тях ще ви помогне да съберете сумата, необходима ви за закупуването на ново мобилно устройство.

Старо за ново

Възползвайте се от предложенията на магазини и мобилни оператори да върнете стария си телефон срещу отстъпка от цената на ново устройство. Така ще може да се възползвате от по-ниска цена за новото устройство. По-ниската цена ще направи покупката по-лесна, тъй като ще е нужно да съберете по-малко пари за устройството, което желаете.

Нов бюджет

Преразгледайте бюджета си и отстранете пера, които не са важни или спешни. Ако се нуждаете от средства и се чудите как да събера пари за телефон, редно е да се откажете от други разходи, които са второстепенни – примерно вечеря навън, кино, луксозни стоки, скъпи дрехи – за определен период от време. Пренаписването на семейния бюджет е лесен начин да ограничите други разходи, за да съберете средства за необходимия ви телефон. В процеса напренаписване може да забележите и свои грешки в съставянето на бюджета, които да разкрият пред вас къде изтичат средствата ви и да ви помогнат да организирате по-добре финансите си.

Допълнителни доходи

Потърсете източник на допълнителни доходи, който да ви помогне да съберете средствата, необходими ви за покупка на ново устройство. Ако работите на пълен работен ден, източник на допълнителни доходи за вас може да се окаже почасова или надомна работа, изпълнение на фрийланс задачи, отдаване на имот или земя под наем. Всеки припечелен лев ви доближава до целта и ви отдалечава от въпроса как да събера пари за телефон.

Намаления и промоции

Ако разполагате с ограничени доходи за покупка на телефон, може успоредно със събирането на средства, да потърсите и по-добра оферта. Промоции, намаления, оферти от частни лица за нови устройства, които не са им нужни, могат да спестят до 50% от цената на телефона. Сравнявайте офертите, условията и цените им и не се спирайте на първата.

Намаленията и промоциите, ако се придържате към тях, могат да ви помогнат и в друг аспект. Пазарувайки стоки от първа необходимост като храна и облекло на промоция, ще съумеете да спестите немалка сума, с която да решите проблема си с недостиг на средства за телефон и да преустановите да се чудите как да събера пари за телефон.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Кои са най-неподходящите храни при разстройство?

Когато човек го сърби цялото тяло, какво означава това?

Канела: защо е опасна и как влияе на нивата на кръвната захар?

Болката в сърцето отива в лявата ръка: каква може да бъде причината?

Лазаровден и Цветница: Срещата на християнските празници и народните традиции

Защо храчките в носоглътката не изчезват: възможни причини и лечение

Как да се отървете от гълъбите на балкона?

Как лесно да отделите черупката от яйце с помощта на вода и чаша

Чудотворен: 5 изненадващи ползи от приема на женшен всеки ден

Тези 5 храни ще подобрят паметта ви

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com