Как да успокоите нервите си и да се ободрите с топла вода

4993
Как да успокоите нервите си и да се ободрите с топла вода
Снимка: Pexels

Процедурите с гореща вода са достъпни за всеки. Те ще направят така, че да се успокоите и да повдигнете настроението си.

За да се отървете от нервно напрежение, не е необходимо да купувате скъпи хапчета и да си уговаряте среща с психиатър. В китайската медицина има ефективен начин да препборите стреса – обикновена топла вода.

Ето 3 ефективно начина да се ободрите с топла вода:

По какъв начин се НЕРВИРА всяка зодия

Нека видим как влияе зодията на емоционалното ни състояние и на начина, по който реагираме в по-напечени ситуации. Астролозите разкрива...

1. Гореща вана

Помага не само за отпускане, но и облекчава умората, активира кръвообращението в тялото и в мозъка. Тази процедура помага за предотвратяване на диабет, премахва токсините от тялото, почиства кожата, подобрява кръвното състояние, отпуска мускулите, успокоява нервите, помага в борбата със стреса и депресията.

В идеалния случай продължителността на лечебната гореща вана с температура 41 - 42 ° C трябва да бъде 20 минути. Но е трудно да го направите веднага, така че времето за процедура трябва да се увеличава постепенно, като се започне от 2,5 минути, до пет пъти седмично.

2. Бани за крака

Тази приятна и, между другото, по-икономична по отношение на консумацията на топла вода процедура регулира работата на вътрешните органи.

Кои зодии са най-нервни на работа?

Стресът на работа не е нещо необичайно. Има работни места, особено в офис средата, в които се гонят таргети, крайни срокове и напрежени...

Китайската мъдрост гласи: „Грижи се за корените на дървото и за краката на човека“. Ци енергията, която се засилва от по-доброто кръвообращение, има положителен ефект върху цялостното здраве и подобрява настроението.

Продължителността на баните за крака е около 20 до 30 минути, най-добре е да се правят през ден, вечер. Градусите на водата не трябва да са по-високи от 43 градуса.

По време на процедурата се разширяват кръвоносните съдове, засилва се кръвообращението и процесът на обновяване на клетките. Баните за крака ефективно помагат за облекчаване на умората и стреса, натрупани през деня.

3. Топла напитка

Чаша гореща вода е също толкова полезна, колкото вана или вана за крака! Освен това може да помогне за ускоряване на кръвообращението, облекчаване на умората и затопляне на тялото отвътре. Китайците са използвали топлата вода от хиляди години като лек за много болести. Не случайно се препоръчва денят да започва с чаша топла вода, за да започне тялото да метаболизира и всичко да върви перфектно през целия ден. Все още има спорове дали водата трябва да е гореща или просто топла.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Тази билка помага за ускоряване на регенерацията на нервите

7 храни, които понижават високия холестерол

Необичайни симптоми, които показват, че страдате от сезоннa алергия

Как е правилно да пиете водата, ако искате да отслабнете?

Учени: 18 лесни тайни за по-добър сън, които да изпробвате още днес

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Има ли дневна доза захар, която да не преминаваме?

Каква дневна доза калций е полезна за нашия организъм?

Какво първо да направим при разтегнат мускул

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com