Как да увеличите налягането на водата у дома

28400
Как да увеличите налягането на водата у дома
Снимка: iStock/Guliver

Проблемът може да е клапан, минерални отлагания или натрупване на ръжда вътре в тръбите. Понякога има лесни начини да увеличите налягането на водата в къщата. А понякога единственото решение е смяната на тръбите, което е огромна и скъпа караница. Трой Рей, който е водопроводчик казва, че започва, като пита хората дали ниското налягане на водата засяга цялата къща. Ако е така, той започва там, където водата влиза в къщата и проверява налягането точно след клапана за намаляване на налягането, който понижава налягането на водата, идваща от улицата, до налягане, което е подходящо за употреба на закрито.

Пречистване на водата у дома

Много водни агенции изискват редукционен клапан навсякъде, където главният водопровод е под налягане над 80 паунда на квадратен инч. Ако налягането след редукционния клапан е ниско, което обикновено означава под 40 psi, трябва да се инсталира нов клапан и това често решава проблема. Но звучи така, сякаш вече сте изключили това като свой проблем. Ако ниското налягане на водата засяга само една стая, първият въпрос е дали водата е бавна само за едно или две инсталации, или за цялата стая.

5 начина да спестите от сметката за вода

Ако мивката и душът накуцват, но тоалетната се промива правилно и чучурът на ваната доставя вода с разумна скорост, аераторът на крана и душовата глава почти сигурно са запушени от минерални отлагания или отломки от тръбите. Това би променило налягането, причинявайки отлагания в тръбите и да запушване на малките отвори в аератора или душовата глава. Поправянето на това е сравнително лесно и не е нещо, което повечето собственици на жилища трябва да плащат на водопроводчик. Просто трябва да почистите или замените запушената част.

Какво е "мъртва вода" и как да си приготвите?

Аераторите и душ главите се завинтват и развинтвате, като може да се наложи да използвате клещи, особено за душ главата. За да не надраскате покритието, първо увийте кърпа около метала. Понякога е достатъчно да изчеткате отворите със стара четка за зъби и да изплакнете. Ако аераторът все още е запушен, използвайте щифт или игла, за да извадите песъчинки, или купете нов аератор за няколко долара. Вземете старата част със себе си в магазина, за да намерите правилния размер.

Най-лесният начин за отпушване на канала само със сапун

Душ главите също могат да бъдат сменени, но може да не намерите такава от същия модел, така че си струва да опитате да почистите тази, която имате. Дупките често се запушват от минералните отлагания от изпаряващата се вода. За да ги премахнете, накиснете главата на душа в оцет за няколко часа или ако искате да почистите душ главата, без да я сваляте, опитайте частично да напълните найлонова торбичка с оцет, да я плъзнете върху главата на душа и да я закрепите с връзки, гумена лента или шнур. След два часа изплакнете оцета. За обработена на място душ глава, извадете торбата и включете душа.

Задължителна ли е смяната на металните тръби с PVC тръби?

Ако имате късмет, оцетът ще омекоти достатъчно отлаганията, така че налягането на водата изтласква останалите отлагания от дупките. Почистването с четка за зъби може да помогне за премахване на останалите отлагания. Ако ниското налягане засяга цялата стая или в случая цялата къща, когато клапанът за намаляване на налягането работи, намирането и отстраняването на проблема изисква повече проучване. Проверяването за частично затворен спирателен вентил и дали е имало скорошно ремоделиране, в случай че тръбопроводът с малък размер може да бъде фактор. 

Отлични начини за отпушване на мивката

Как да проверим дали чешмяната вода е годна за пиене без преваряване

Постоянно се говори как водата от чешмата е напълно годна за пиене и как за да се стигне до този извод, тя е преминала редица изследван...

Разглеждането на видими водопроводи в мазета или места за обхождане, като например къща с вграден филтър, настройката на филтъра може да заседне по средата между настройката за байпас и „включено“. Изваждането на филтъра би трябвало да оправи налягането на водата. Тук наличието на опитен водопроводчик е безценно. Ако първият водопроводчик, на който сте се обадили, не е бил полезен, обадете се на друга компания. Потърсете семейни водопроводни компании и поискайте по-опитен водопроводчик. Вероятно няма да получите толкова много помощ от водопроводчик, който работи за франчайз компания, фокусирана върху конкретни задачи, като например отпушване на дренажни тръби или инсталиране на уреди или бойлери.

Хитри начини за отпушване на канал

За съжаление, ако опитен водопроводчик не може да намери поправим проблем, има голяма вероятност ниското налягане в дома ви да е причинено от натрупване на ръжда и мръсотия в тръбите, особено ако са направени от поцинкована стомана. В този случай смяната на тръбите е може би единствената възможност, въпреки че това означава разкъсване на стени и може би тавани. Вземете няколко оценки от водопроводчици и от всички професионалисти, които може да се наложи да наемете, за да закърпят гипсокартон и да го пребоядисат.

Водопроводчик разкри уникален трик срещу миризмата на канал

Обсъдете с всеки от тях начини за минимизиране на страничните щети. В някои части на страната, където питейната вода е с високо съдържание на минерали, хората понякога се опитват да третират отлаганията във водоснабдителните тръби, не само в дренажните тръби с оцет. Потърсете в мрежата „тръби за отстраняване на котлен камък с оцет“, за да прочетете основния процес.

Защо трябва да оставим водата от чешмите да изтече, когато се върнем вкъщи след лятната отпуска

Сигурни сме, че полагате грижи да обезопасите дома си, когато ще отсъствате за по-дълго по време на отпуската си – системи за наб...

Отпушване на канали – най-често срещаните проблеми и техните решения

Landmark Home Warranty, който пише политики, които покриват специфични елементи на дома, предлага и обяснява как да изключите водата към бойлера, да отворите кранове за гореща вода за източване на тръбите, да източите два галона вода от дъното на бойлера и да излеете два галона бял оцет в резервоара. След това трябва да включите водата в резервоара и да пуснете крановете, докато усетите миризмата на оцет. В този момент затворете крановете и изчакайте до сутринта, след което пуснете водата, докато миризмата на оцет изчезне.

Какви видове бойлери има и какви са техните плюсове и минуси?

Това може да работи в райони, където депозитите се образуват бързо. Натрупването на калций има тенденция да бъде на дъното на бойлера в продължение на 20 години, ако не го промиете. Но старите поцинковани тръби се запушват с ръжда. И затова единствената възможност е да се вземат нови тръби.

Източник: THE WASHINGTON POST

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Защо чаят от ройбос е полезен за жените?

С тези съвети, лесно ще различите пресните яйца на пазара

Първите 3 дни от Страстната седмица: Традиции и вярвания

Яжте тези храни вечер, за да спите хубаво през нощта

Невролог: На тази възраст трябва да забравите за алкохола

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Кои витамини трябва да приемате при афти, кървящи венци и пърхот?

Възможно ли е да се облекчи отока на очите с народни средства?

Топ 4 на най-емоционално нестабилните зодии

Какво можете да направите, за да повишите бързо кръвната си захар?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com