Как ябълковият оцет помага за световъртеж?

61842
Как ябълковият оцет помага за световъртеж?
Снимка: iStock

Как да се снабдите с капсули ябълков оцет?

Медицински капсули с ябълков оцет може да бъдат намерени в някои аптеки, също и в билкови магазини – те са алтернатива за хората, които не харесват вкуса на кулинарния или на домашно приготвения, натурален оцет, и не желаят да го включват в хранителното или лечебното си меню.

Ето какво обяснява д-р Наталия Пруденсио. 

С ябълковия оцет може да детоксикирате организма си, независимо дали го смесвате с напитки и ястия или го приемате чист в някакъв вид разтвор, директно. Най-полезен е натуралният, нерафиниран и нефилтриран ябълков оцет, който може лесно да бъде приготвен в домашни условия.

1 лъжица ябълков оцет на гладно - ще сте слаби и в добро здраве

Как да облекчите световъртежа с ябълков оцет?

Световъртежът може да повлияе на качеството на слуха и равновесието. Лечението трябва да бъде предписано от лекар - но има домашни средства за свързаното със световъртежа заболяване лабиринтит, които помагат за облекчаване на симптомите. Лабиринтитът засяга предимно хора над 40 години, поради естествените възрастови хормонални промени.

Той е заболяване на вътрешното ухо или лабиринта, което причинява главно световъртеж и замайване, понякога гадене и повръщане. Не винаги е лесно да се открие причината. Често се дължи на определени метаболитни нарушения. От самото начало лечението налага изследване на основните причини. Диетата трябва да е естествена, лека, питателна, без захар и без мазни храни.

Какво е влиянието на ябълковия оцет върху мазнините в кръвта?

Според проучване, публикувано в Life Science Journal, озаглавено „Влиянието на ябълков оцет върху съдържащите се липиди в кръвта“, това лечение има силна способност да контролира и регулира степента на триглицеридите и холестерола. По време на проучването са проследени 19 души с хипергликемия.

6 ползи от оризовия оцет

Ето състав на домашен ябълков оцет за лечение на световъртеж и лабиринтит: 1 кг нарязана ябълка с кората, 5 литра вода, 2 чаши захар. Начин на приготвяне: поставяте всичко в емайлиран съд (може и пластмасов) и покривате с кърпа. Оставяте да ферментира 15 дни, прецеждате и поставяте в различни съдове за по-късна употреба. Трябва да се консумира ежедневно, три пъти на ден – по една супена лъжица. Ако искате да го подсладите, използвайте кленов сироп или сироп от растението агаве.

Едно предложение за лечение с ябълков оцет - много просто, но ефективно: 1 с. л. ябълков оцет се разбърква с 1 ч. л. мед. При желание може да бъде разреден с чаша от 200 мл вода (обикновена водна чаша). Приемайте 3 пъти на ден. Не забравяйте, че това е алтернативно предложение за природно лечение и е необходима консултация със специалист, ако симптомите продължават.

Първата чаша трябва да се изпие сутрин на гладно, тъй като по този начин действието на лекарството ще бъде по-бързо. Втората чаша трябва да се консумира 30 минути преди обяд или вечеря, а третата чаша 30 минути преди лягане. Консумирайте до постигане на резултати.

Лекарството също така спомага да бъде намален лошият холестерол, предотвратява преждевременното стареене, помага за отслабване, укрепява имунната система, бори се против анемията и предотвратява инсулт, в допълнение към други ползи.

Внимание! Статията предлага само информация, но не и професионална медицинска препоръка. Обръщайте се непременно към медик-специалист!

---

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 21 май /валутен калкулатор/

Кардиолози: Тези плодове пазят сърцето здраво, яжте ги всеки ден

Невролог: Тези 4 подправки са чудесни за мозъка и подобряват концентрацията

Учени: Първият симптом на висок холестерол може да се появи през нощта

Яжте ги по-често: маслините предазват от язви

Изхвърляме ги, а не трябва: Защо листата от моркови са толкова полезни

Хормонът на щастието – как да го увеличим по естествен път?

Неподозирани ползи от консумацията на пъпеш

Кои са зодиите, които носят късмет на околните?

Опасно за здравето: 4 симптома, че сте прекалили с приема на вода

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com