Какви са ползите от разходката рано сутрин?

5131
Какви са ползите от разходката рано сутрин?
Снимка: iStock/Guliver

Когато се събудите сутрин, движението може да не е първият ви приоритет. Но започването на деня с разходка независимо дали е в квартала или част от пътуването до работа или училище може да донесе на тялото редица ползи за здравето.

Ето 10 причини, поради които може да искате да започнете деня си с разходка.

Повече енергия

Започването на деня с разходка може да ви даде повече енергия през целия ден. Проучванията показват, че възрастните, които са ходили 20 минути на открито, са имали повече жизненост и енергия от тези, които са ходили 20 минути на закрито.

Следващия път, когато се нуждаете от сутрешен прилив на енергия или сте уморени, когато се събудите, излезте да се разходите.

Мит или истина са 10 000-те крачки на ден?

По-добро настроение

Разходката може да помогне за подобряване на самочувствието, повишаване на настроението, намаляване на стреса, намаляване на тревожността и умората, облекчаване на симптомите на депресия или намаляване на риска.

Подпомага отслабването

Ходенето сутрин може да ви помогне да постигнете целите си за отслабване. Ходенето с умерено темпо за 30 минути може да изгори до 150 калории.

Превенция на здравословни проблеми

Ходенето може да предложи многобройни ползи за здравето, включително засилване на имунитета, както и предотвратяване и подпомагане на справянето с различни здравословни състояния. Ходенето в продължение на 30 минути на ден може да намали риска от сърдечни заболявания с 19%. Ако страдате от диабет, ходенето може да помогне за понижаване на нивата на кръвната захар.

Укрепване на мускулите

Ходенето може да помогне за укрепване на мускулите на краката. За най-добри резултати ходете с умерено до бързо темпо. Опитайте се да промените рутината си и да изкачвате стълби, да ходите нагоре и надолу по хълмове или под наклон на бягащата пътека.

3 причини, които ще ви накарат да се разходите след хранене

По-добър сън през нощта

Тези, които тренират сутрин в сравнение с вечерта, имат по-добро качество на съня през нощта.

Здравословни избори през целия ден

Започването на деня с разходка може да ви накара да правите по-здравословни избори през целия ден. След разходката може да се почувствате по-енергични и по-малко лишени от сън.

Когато енергията ви спадне или сте уморени, е по-вероятно да посегнете към комфортни закуски или енергийни бустери. Разходката сутрин може да ви вдъхнови да изберете здравословен обяд и леки закуски следобед.

Кога да се разхождаме преди или след закуска?

Ако се разхождате сутрин, може да се чудите дали ходенето преди или след закуска има значение и дали ще ви помогне, ако имате цели за отслабване. Изследванията са смесени за това дали пропускането на закуската ще увеличи метаболизма ви или ще ви помогне да отслабнете по-бързо.

Някои изследвания показват, че упражненията на гладно (преди закуска) помагат на тялото ви да изгаря повече мазнини. Така или иначе, след тренировка се уверете, че закусвате здравословно и пиете много вода.

Започването на деня с кратка разходка може да предложи редица ползи за здравето. Може да се чувствате по-енергични през целия ден, да видите как настроението и яснотата на ума ви се подобряват и да спите по-добре през нощта. Не забравяйте да се разтягате преди и след разходката и пийте много вода, за да останете хидратирани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Топ 5 флиртуващи съвета, за да привлечете вниманието на избрания

Какво трябва да ядете преди сутрешна тренировка?

Защо повечето хора нямат първа любов?

Кои са знаците, че някой е силно влюбен в нас?

Коя подправка е по-здравословна: риган, розмарин или босилек

Популярни напитки, които предпазват мозъка от заболявания

Ето кои са 4-те най-опасни зодии според астрологията

Кои 15 храни да ядете, за да качите качествена мускулна маса?

Кои са 4-те зодии, които са най-добри в леглото

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com