Като в ресторант: Най-добрият начин за приготвяне на цвекло

22297
Като в ресторант: Най-добрият начин за приготвяне на цвекло
Снимка: iStock

Когато стане дума за червеното цвекло, мнозина набръчкват челото в знак на отвращение. Цвеклото има специфичен вкус и ако не знаем как да го сготвим, определено това ще е реакцията и на всички, седнали на масата. Нужно е да използваме наистина тествани и проверени рецепти за приготвянето му, за да сме сигурни, че няма да го хвърлим на боклука.

Вареното цвекло се използва в различни ястия и кулинарни изкушения. Според шеф-готвачите има алтернативен начин за приготвянето му, много по-ефективен и по-прост - печене. Печеното цвекло е много по-вкусно и здравословно от вареното цвекло. Този метод често се използва в ресторантите. Разбира се, можете да намерите рецепта за печено цвекло в интернет, но често всички те са обединени от една грешка. Тази тайна е известна на всички готвачи и трябва да се използва по правилния начин. 

Чаша сок от този зеленчук сваля кръвното и спасява от куп болести

Кoгaтo чуeм думичкaтa нитрaти, винaги я acoциирaмe c нeщo врeднo, нo e врeмe дa нaучитe кaк имeннo прирoднитe нитрaти, кoитo ce cъдържa...

Евтиното и вкусно цвекло е много здравословно и може да направи ястието много оригинално и пикантно. Може да се използва не само за винегрет и херинга. Там методът на готвене не е особено важен, защото цвеклото се нарязва на ситно. Но в тези ястия, в които се използват големи парчета, е по-добре кореноплодният зеленчук да се пече. Всъщност. при такива салати вкусът на всяка съставка е особено важен.

Първо измийте добре зеленчука с гъба, не трябва да има остатъци от пръст и мръсотия. След това вземете парче фолио, изсипете върху него растително масло, в идеалния случай зехтин. Поръсете захар и сол отгоре и поръсете отгоре с олио, сложете цвеклото и отгоре отново поръсете със захар, сол и олио. Солта и захарта перфектно подобряват вкуса и по време на печене дори естественият вкус на зеленчука се губи, отива във водата. Така печеното цвекло има много по-богат и по-ярък вкус.

Цвеклото трябва да се увие в парче фолио и да се сложи във фурната, като температурата се настройва на около 190 С за един час. Извадете фолиото за печене, пробийте зеленчука с дървен шиш, ако той се движи трудно, продължете да печете. Зеленчукът е готов, когато шишът влезе много лесно.

Удивително е, че фолиото остава сухо, всички сокове остават вътре, което означава, че вкусът ще бъде особено богат. Накрая цвекло се почиства много лесно след охлаждане, кожицата буквално се отделя.

Сокът, който пречиства кръвта

Кръвтa e нaй-вaжният кoмпoнeнт в нaшия oргaнизъм. Ocнoвнaтa ѝ функция e дa дocтaвя oпрeдeлeни вeщecтвa (нaпр. киcлoрoд, глюкoзa) дo дру...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Топ 5 флиртуващи съвета, за да привлечете вниманието на избрания

Какво трябва да ядете преди сутрешна тренировка?

Защо повечето хора нямат първа любов?

Кои са знаците, че някой е силно влюбен в нас?

Коя подправка е по-здравословна: риган, розмарин или босилек

Популярни напитки, които предпазват мозъка от заболявания

Ето кои са 4-те най-опасни зодии според астрологията

Кои 15 храни да ядете, за да качите качествена мускулна маса?

Кои са 4-те зодии, които са най-добри в леглото

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com