Кое месо е най-полезно през пролетта?

5604
Кое месо е най-полезно през пролетта?
Снимка: supichka.com

Специалистите по хранене препоръчват да заложите на плодовете и зеленчуците, богати на витамини и минерали, през пролетта, да детоксикирате тялото си от тежките зимни ястия, но да не пропускате и приема на протеини. Най-богати на белтъчини са месото и млечните продукти, но кое месо е най-полезно? Ясно е, че не е свинското, най-малкото защото сте го хапвали с удоволствие през студените месеци от годината и е щедро консумирано през зимата. Кое да изберете от останалите обаче? Това е не само въпрос на вкус, ако се вълнувате от здравето си.

Най-полезното месо през пролетта

За да открием отговора на въпроса кое месо е най-полезно през пролетта, попитахме специалистите за ценните вещества, които съдържат, както и кои от тях са най-нужни на тялото ни именно сега.

1.Говеждо месо

Богато на цинк, говеждото е добър избор за изтощената имунна система след дългата зима. Цинкът подпомага имунитета ви, възстановява тъканите и е отличен избор на минерал за пролетната ви диета. Говеждото е сухо месо, не съдържа много мазнини и не затруднява процеса на детоксикация на организма ви. Съдържанието на протеини е високо, така че смело може да го приготвите с така полезните зеленчуци и да го сервирате на семейната трапеза.

Кой НЕ трябва да яде телешко месо?

2. Пилешко месо

Леко, немазно, вкусно, подходящо за пролетните ястия, пилешкото месо е сред най-добрите избори, когато се колебаете кое е най-полезното месо през пролетта. Независимо дали ще го запечете на скара със зеленчуци, или ще приготвите от него вкусна яхния, то ще задоволи нуждата на тялото ви от протеини, като ще ви спести много излишни калории и без угризения може да го добавите към менюто си, дори да сте на диета за отслабване или контрол на теглото.

Пилешкото не съдържа и много лош холестерол, което го прави подходящ избор за хора, страдащи от сърдечно-съдови заболявания, избягващи сервирането на тлъсти меса на трапезата си. Само пропуснете пилешката супа. Не защото не е полезна, а защото вероятно сте се наситили на топла супа, полезна за грипа, през дългата зима.

3. Агнешко месо

Не ни учудва, че агнешкото е сред най-препоръчваните меса за пролетта. Какво са Великденските празници или Гергьовден без агнешката плешка? Особено когато е прясно, крехко и приготвено майсторски и по добра рецепта, агнешкото е идеален избор за пролетта и празничните трапези през сезона. Най-добре изберете агне, което е малко – до 5-месечно, за да е най-вкусно месото и да няма характерните тежки вкус и аромат, типични за възрастните животни.

Ползите от консумацията на различните видове месо

Ползи от консумацията на агнешко месо

Коментирайки кое е най-полезното месо за пролетта, няма начин да избегнем въпроса защо точно то. Смело можем да наречем агнешкото най-доброто месо за пролетта не само защото се слави с изключителните си ползи за здравето, но и защото кога, ако не сега, ще си хапнете малко агне? И все пак – нека хвърлим око и на ползите от консумацията му.

1. Агнешкото е изключително богато на протеини, които подпомагат мускулния растеж и са важни за цялостното общо здраве на организма.

2. Богато на витамини и минерали, важни за здравето.

3. Ценен източник е на четири основни витамина и минерала, които помагат на имунната система да работи нормално – нещо, което е от ключово значение след дългата зима, изтощила до краен предел имунната ви система.

4. Агнешкото подпомага функционирането на мозъка и нормалната умствена функция.

5. Това месо ви помага да намалите усещането за изтощение и ви дава ценна енергия – то е вашият щит срещу пролетната умора.

Агнешкото е ценно и именно сега е сезонът му, но не се ограничавайте само до него. Осигурете разнообразие на трапезата си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Кои витамини трябва да приемате при афти, кървящи венци и пърхот?

Възможно ли е да се облекчи отока на очите с народни средства?

Топ 4 на най-емоционално нестабилните зодии

Какво можете да направите, за да повишите бързо кръвната си захар?

Кои зодии може да се изправят пред предизвикателства в годината на Сатурн?

Кой празнува на Цветница 2024 - пълен списък

"Мързеливото око" може да е симптом на сериозни здравословни проблеми

5 домашни средства, с които ще забравите за вредителите по цветята

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Тези две добавки НЕ трябва да се комбинират, защото могат да доведат до анемия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com