Кога да изхвърлим любимите обувки

3998
Кога да изхвърлим любимите обувки
Снимка: iStock/Guliver

Ако все още държите в гардероба си обувки от гимназията, това означава, че нямате никаква представа кога да се отървете от тях. След толкова много време, обувките е трябвало отдавна да бъдат дарени на някого, вече са потънали в носталгия и шансовете да се разделите с тях стават все по-малки. Явно понякога е трудно да се разделите със старите си любими обувки. Ако ги изхвърлите много рано, сте прахосник, ако ги игнорирате в гардероба дълго време, пак не се възползвате от тях. Ето няколко съвета какво да правите с тях, след като престанат да ви служат. Да ги изхвърлите веднага, не е решение, винаги имате и друг избор.

Стават ли ви все още?

Преди да се чудите какво да правите със старите обувки, вижте дали ви стават. Ако не, но са в добро състояние, оставете ги в кашон за нуждаещи се или ги дайте на някой познат. Краката ви няма да станат по-малко, така че може да ги държите само, ако са някакъв много специален спомен за вас и не може да се разделите.

Как да изберем правилните обувки

Кои обувки се считат за стилни? Тези, който са едновременно удобни, издръжливи и естетични. Елегантните обувки не само допълват тоалета...

Функционални ли са?

Ако се чудите трябват ли ви тези обувки, огледайте ги хубаво и преценете дали са функционални. Подметките напукани ли са? Токчетата здрави ли са? Материята разкъсана ли е? Има ли дупки по тях? Ако обувките не са функционални, може би се изкушавате да ги изхвърлите на боклука. Ако са в добро състояние, винаги може да ги дарите.

Модерни ли са?

Модата в обувките идва и си заминава: обувки с остър връх идват бързо на мода и бързо си отиват. Има такива модели, които са стил винтидж и се носят дори и днес. Разбира се, има класически видове, които не излизат от мода. Как да разберем дали са излезли от мода?
- пазете обувките и ботушите с блок токчета /квадратни токчета на средна височина/, те са сравнително класически тип, не излизат от мода и са доста удобни;
- отървете се от по-ексцентричните модели, които са били модерни за даден период и едва ли скоро ще се върнат на мода /платформи и по-дебели токове/;
- пазете по-изчистените, класически модели обувки и ботуши.

Трите чифта обувки, които всеки мъж трябва да има

Обувките обикновено са любима тема на жените. Значи ли това, че мъжете трябва да ходят боси? Не, разбира се! Те също имат нужда от каче...

Могат ли да се поправят?

Ако обувките ви са наръфани от кучета, смачкани от гумите на кола или оставяни в калта, може би има шанс да се поправят. Има десетки фирми и обущари, които могат да поправят и най-повредените обувки. Преди да ги хвърлите, проверете с професионалист дали си струва да се поправят. Ако едното токче на страхотен чифт обувки е счупено, не се чудете, просто ги занесете на обущар и им дайте нов живот!

Може ли да ги дадете на приятел?

Преди да разчистите гардероба си, помислете дали не може да дадете новите и здрави обувки на някой близък, който ще ги носи с удоволствие. Понякога си купуваме красиви обувки само защото ни харесват, а едва после осъзнаваме, че нямаме повод да ги носим или не се чувстваме комфортно с тях. Държим ги с години, защото ни е жал да ги изхвърлим, а можем просто да ги дадем на човек, който ще им вдъхне живот.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 18 април /валутен калкулатор/

Как се оказва първа помощ при виене на свят

Топ 5 на най-мистичните жени според астрологията

Кои са най-честите причини за забавен метаболизъм?

Ако имате подагра, избягвайте тези зеленчуци

Този цитрусов плод е идеален при инфекции, високо кръвно налягане и стрес

Защо езикът изтръпва и как да се справим с това?

Недостатъчният сън може да увеличи риска от диабет тип 2

Постоянно прозяване - какъв сигнал ни дава тялото

Кой витамин ни липсва при парене в краката?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com