Компютърна и сървърна поддръжка за корпоративни клиенти и фирми от ЕМДИ ЗЕРО

1809
 Компютърна и сървърна поддръжка за корпоративни клиенти и фирми от ЕМДИ ЗЕРО
Снимка: iStock/Guliver

Компютрите са неизменна част от нашето ежедневние – не само в служебен, но и в личен план. За съжаление, като всяка техника, и те стават „жертва” на повреди и се изисква тяхната поддръжка и сервизно обслужване. Сервизната поддръжка в най-общ смисъл е пълното обслужване на вашия компютър, което би могло да включва ремонт, поправка на хардуер или периферно устройство, диагностика, преинсталиране, ъпгрейди и ъпдейти и всичко необходимо за оптималната работа на вашия настолен компютър или лаптоп. Освен на хардуерно ниво, трябва да се обърне внимание и на софтуерното такова, което може да се изрази в инсталиране и поддръжка на програмни продукти, антивирусни програми и др.

От друга страна е важно да се обърне внимание на сървърите и тяхната поддръжка и значението им за бизнеса с напредването на технологиите.

Сървърите са мозъкът и основата на ИТ инфраструктурата на вашия бизнес, но ако нямате ИТ опит, може да се чудите какво точно е сървърът и защо е толкова важен. Нека си отговорим  на няколко основни въпроса за сървърите, включително как да си купите правилния сървър и да го поддържате здрав.

Ако управлявате малък или среден бизнес и работите с ИТ доставчици на услуги, вероятно ще чуете думата „сървър“ да се „подхвърля” често около вас. И със сигурност сте наясно, че те не са евтини, независимо дали сте закупили собствени сървъри, платили ли сте за cloud сървъри или и двете.

За да защитите инвестицията си - и за да избегнете ненужни ремонти - не е нужно да ставате експерт по сървърите. Но познаванет основите на сървърите за малък и среден бизнес ще ви помогне да вземете добри решения.

Супер основно определение за сървър

„Сървърът“ обслужва данни на „клиента“, който ги изисква. Сървърите могат да бъдат свързани към мрежата на вашия бизнес или да бъдат свързани безжично.

Нещо объркващо за термина „сървър” - Може да означава както хардуер, така и софтуер.

Сървърът е програма – това е вид софтуер. Но и компютърното устройство, на което работи сървърната програма също се нарича сървър. Така че, накратко, машина, наречена сървър всъщност може да поддръжа много различни сървърни програми.

Например: Как може сървърът да ви изпрати уеб страница

Да предположим, че сте използвали уеб браузъра Chrome, за да потърсите в Google темата „Какво прави сървърът?“

Вашето „клиентско устройство“ - компютър, смартфон, таблет и др. - поисква тази страница. Заявката на Chrome се обработва от уеб сървър, който връща тази страница обратно на Chrome, който показва страницата за вас сега. Това е силно опростено описание на процеса, разбира се. Много видове сървъри може да са изиграли роля при обработката на вашата заявка и изпращането на тази страница.

Други сървъри, които най-вероятно използвате всеки ден

  • Имейл акаунтът ви се съхранява на сървър, който изпраща вашите имейли и ги получава от други акаунти.
  • Файловият сървър осигурява централно хранилище за файлове с данни, така че клиентите в мрежата да имат достъп до тях.
  • Аудио / видео сървър ви позволява да излъчвате мултимедийно съдържание.
  • Сървърите за групов софтуер позволяват на групи от различни места да си сътрудничат по съдържание, да чатят и да взаимодействат по друг начин. Microsoft SharePoint и G Suite на Google се активират от сървъри за групов софтуер.

Какво правят сървърите за малкия и средния бизнес?

Основните причини, поради които малкия и средния бизнес използва сървъри са:

  • Домайн за имейл клиент
  • Съхраняване на файлове
  • Осигуряване на дистанционен достъп до мрежата на компанията, като например чрез VPN.
  • Контролирате кои потребители имат разрешение за достъп до определени ресурси в ИТ средата на вашата компания
  • Хостване на фирмен уебсайт
  • Провеждане на електронна търговия
  • Използване на ключов бизнес софтуер, като управление на взаимоотношенията с клиенти, счетоводство и HR, така че служителите да не се налага да съхраняват целия този тежък софтуер на своите компютри.
  • Архивиране на данни

В по-голямата си част всички тези сървъри работят във фонов режим, позволявайки стандартните инструменти и приложения, които използвате ежедневно.

Сигурност: Общата нишка в сървърните възможности

Общото между горе изброените бизнес функции е сигурността. Ако всичко работи през мрежови сървъри като централен хъб, е по-лесно да защитите тази среда с firewall, пароли или други средства за защита.

Сървърите са в основите на Вашия бизнес. Благодарение на инсталирането им, Вие имате централизирано управление на всички компютри в мрежата. Това Ви позволява бързо и ефективно водене на база данни и работа с документи, разменяне и споделяне на информация между работните станции. Най-голямото им предмиство е свободата на достъп, който е възможен дори дистанционно. Вашите сървъри са от изключително важно значение за целия Ви бизнес и успеха му.

И тъй като разбират тяхната важност, ЕМДИ ЗЕРО предлага висококачествен мониторинг, управление и поддръжка. Могат да ви осигурят поддръжка, която не би засегнала или прекъснала Вашия работен процес. Услуги, включени при поддръжката на сървъри, са ежедневен мониторинг, създаване на архиви с информация за своевременното й опазване, филтриране на нежелана поща, антивирусни защити и всичко останало, което би подпомогнало оптимизацията на Вашия сървър.

Фирмата също така предлага 24/7 специализирана висококачествена компютърна поддръжка за физически и юридически лица.

Качествената и навременна компютърна поддръжка гарантира дълъг живот на вашия компютър и неговата безпроблема работа, които от своя страна Ви осигуряват спокойствието при ежедневната Ви работа.

Като дългогодишен професионалист в тази дейност, компанията има за цел да осигури на клиентите си професионализъм, надеждност и бързина. И тъй като не искате да се ограничавате само до висококачествена поддръжка на място, ЕМДИ ЗЕРО Ви предоставя гарантирана помощ и професионална реакция във възможно най-кратки срокове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Болката в сърцето отива в лявата ръка: каква може да бъде причината?

Лазаровден и Цветница: Срещата на християнските празници и народните традиции

Защо храчките в носоглътката не изчезват: възможни причини и лечение

Как да се отървете от гълъбите на балкона?

Как лесно да отделите черупката от яйце с помощта на вода и чаша

Чудотворен: 5 изненадващи ползи от приема на женшен всеки ден

Тези 5 храни ще подобрят паметта ви

Всеки трябва да знае тези естествени лекове: Много ефикасни при ухапване от насекоми

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Топ 5 флиртуващи съвета, за да привлечете вниманието на избрания

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com