Най-добрите чайове при проблеми с гърлото

2428
Най-добрите чайове при проблеми с гърлото
Снимка: iStock

Още от малки при настинка или грип родителите ни веднага приготвят най-различни чайове, които да спомогнат за облекчаване на симптомите. И тъй като по всяко време на годината може да се сблъскаме с възпаленото гърло, е добре да сме подготвени с основни видове чай, които са ефективни и забързват възстановяването. Ето и кои чайове можете да включите към лечението си, ако имате възпалено гърло:

Джинджифилов чай

Джинджифилът е една от суперхраните, които задължително трябва да използвате за превенция от грипове и настинки, за засилване на имунитета и при възпаление на гърлото. Има силни противовъзпалителни свойства, които забързват процесите на възстановяване на организма. Освен това чаят от джинджифил се смята и че помага при болки в мускулите или гадене.

Чай от лайка

Лайката има силни успокояващи свойства и спомага за облекчаването на редица симптоми, както и за поддържане на здрав имунитет. Особено се препоръчва при възпаление на гърлото, при проблеми със съня, при грипове и настинки.

Този ЧАЙ е един от най-полезните!

Зелен чай

Зеленият чай е доста известен не само при хората, които се стремят да отслабнат. Той има силни противовъзпалителни ефекти, спомагащи за редуциране на подуването в тъканите на гърлото. Добавете малко мед и лимон и се наслаждавайте на вкусния и полезен зелен чай.

Ментов чай

Ментата съдържа значителни количества ментол, който е много ефективен при възпаление на гърлото или при стомашни раздразнения. Чаят от мента е сред най-консумираните топли напитки и е полезен при възпаление на гърлото, настинка и грип, за успокояване на нервната система, за по-добър сън и храносмилане.

Чай от маточина и лимонена трева

И двата вида билков чай са богати на витамин С и други антиоксиданти, които се борят с възпаленията и инфекциите, както и със свободните радикали в организма. Витамин С е много важен антиоксидант за здрав имунитет и засилва възстановителния процес при появили се инфекции, възпалявания, настинки и грипове.

Как зеленият чай се грижи за кожата ни?

Чай от ехинацея

Чаят от ехинацея също е особено ефективен при възпаление на гърлото. Ехинацеята се нарежда сред най-добрите билки за силен имунитет, за справяне с инфекции и възпаления на дихателните пътища. Билката притежава мощни противовъзпалителни ефекти и се твърди, че редуцира симптомите на възпаленото гърло. Топлият чай от ехинацея ще понижи дискомфорта и ще спомогне за по-бързото ви оздравяване.

Консумирайте полезните билкови чайове по всяко време на годината, независимо дали сте болни, или просто искате да поддържате здрав имунитет. Но не разчитайте само на тях, ако симптомите ви се влошат и са по-сериозни. Те изискват своевременно назначено лечение от специалист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Подути сливици - каква е причината и как трябва да се лекуват

Лекарите споделят за храна, която трябва незабавно да спрете да ядете, ако искате да сте здрави

Зодии, известни с това, че са много страстни

Неочакван страничен ефект от бързата загуба на тегло, за който не се говори

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 12 май /валутен калкулатор/

Това е начинът за понижаване на кортизола без добавки

Защо този витамин е толкова важен?

Сигнали, които са показател за недостиг на магнезий

4 основни причини за ранна остеохондроза и 11 начина да я избегнете

Каква трябва да е диетата при болки в стомаха? (примерно меню)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com