Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-добрите закуски за ЖЕНИ са ето тези!

20 май 2024, 13:02 часа

Никога не забравяйте, че закуската е най-важното хранене за деня. Клетките ни имат нужда от енергия и именно поради тази причина е добре да консумираме единствено полезни храни. Хранителните навици са нещо много важно – човек трябва да знае какво да приема и с кои храни да не прекалява, особено, когато става въпрос за сутрешно хранене.

В резултат на това не само ще сме заредени с енергия, но и ще изглеждаме по начин, за който мечтаем.

Чаша топла вода е най-доброто нещо, което да поднесем на организма си рано сутрин, след ставане от сън. Тя не само извежда токсините, но и ни хидратира.

Още: Тази уникална закуска е готова само за 5 минути

Кои са закуските, подходящи за жени?

Ето кои са закуските, подходящи за жени:

Овесени ядки

Факт е, че те са сред най-полезните закуски. С тях не само ще се чувстваме сити за дълго време, но и ще си набавим нужната доза фибри и антиоксиданти. Към овесените ядки бихме могли да добавим сушени плодове, плочка сирене или друго.

Още: Експерт разкрива: Кога трябва да закусваме, ако искаме да отслабнем

Кисело мляко

В киселото мляко се съдържат белтъчни, от които организмът ни се нуждае. Знаете, че протеинът забавя усвояването на въглехидратите и спомага за натрупването на мускулна маса.

Освен това киселото мляко подпомага и храносмилателната ни система. Паралелно с това заздравява и костите. За предпочитане е да го консумирате в чист вид. Ако искате да разнообразите, може да добавите парченца пресни плодове към купата с кисело мляко.

Пълнозърнест хляб

Още: Коя е най-добрата закуска за отслабване?

Пълнозърнестият хляб е полезен за женския организъм. Той създава чувство за ситост и подпомага стомашно – чревния тракт. Изключително подходящ е, ако сте на диета.

Яйца

Излишно е да казваме, че яйцата са сред най-полезните храни. Ако всеки ден прекарвате час в залата, то със сигурност е добра идея да ги включвате в менюто си. Яйцата подобряват паметта и са богати на витамини от група В, цинк, омега-3 мастни киселини.

Ядки

В ядките се съдържат много минерали, витамини и антиоксиданти. С тях можете спокойно да си набавите нужната доза енергия, без да натоварвате стомаха си и да усещате тежест.

Имайте предвид, че са не малко калорични и трябва да внимавате с количествата, които добавяте към закуската.

Това са храните, които дамите да включват в менюто си, ако искат да се чувстват здрави, силни и да изглеждат добре.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес