Пет домашни средства за предотвратяване на зъбобол

7916
Пет домашни средства за предотвратяване на зъбобол
Снимка: iStock

Зъбоболът често може да ви постави в безпокойство. Има редица причини за болка в зъбите, включително кариес, хранителни дразнители във венците, повтарящи се дъвкателни движения, отстраняване на зъб, абсцес или счупен зъб могат да бъдат някои от причините за зъбобол. Въпреки факта, че всички са възможни, дразненето на нерва в корена на зъба е основната причина за зъбобол.

Ако някога сте изпитвали зъбобол, намирането на облекчение може да е единственият ви приоритет. Зъбоболът може да бъде нещо повече от досаден дискомфорт, в зависимост от интензивността му. Може да ви попречи да спите през нощта или да съсипе целия ви ден.

Тук сме написали някои домашни средства, които могат да бъдат полезни за предотвратяване на зъбобол. Въпреки това, ако имате силен зъбобол, трябва незабавно да потърсите медицинска помощ.

Карамфил:

Можете да използвате тази подправка, за да облекчите зъбобола си по различни начини. Карамфилът има антибактериални свойства и може да помогне при възпаление и управление на болката. Можете или да нанесете карамфилово масло директно върху зъба си, или да капнете капка върху памучен тампон и да го нанесете върху болното място. Като алтернатива можете да направите вода за уста, като добавите капка карамфилово масло към чаша вода.

Зъбобол през нощта - как да го облекчим?

Лед:

Ледът може да се използва за успокояване на болен зъб, като се постави върху мястото, където е болката. Можете да експериментирате с няколко повторения на тази стратегия. Нанесете малко лед върху засегнатата област, след като я увиете в кърпа. Всеки път оставяйте компреса да действа 15 минути. Освен това можете да опитате многократно да слагате ледена вода в устата си.

Чесън:

Чесънът не само се бори с бактериите, но и облекчава дискомфорта. Намачканият чесън може да се направи на паста, с която да миете зъбите си. Можете също да поставите памук, напоен с чесново масло, върху зъба си или да сдъвчете парче суров чесън.

Пробвайте тези бабини рецепти при силен зъбобол

Листа от гуава:

Противовъзпалителните и антимикробните характеристики на листата от гуава могат да облекчат зъбната болка. Можете да дъвчете листата или да ги използвате за приготвяне на чай, който след това да оставите да изстине и да използвате за изплакване.

Пакетчета чай:

Можете да приложите пакетче чай към зъба си, студен или загрят. Когато поставяте използвана торбичка чай, уверете се, че е охладена, така че да е топла, а не гореща. Опитайте да поставите изхвърлена торбичка чай във фризера за няколко минути, преди да я приложите към зъба си, ако предпочитате студения вариант. Тъй като чаят от мента има антибактериални свойства, той може да бъде особено полезен при зъбобол.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Как да се държим с хипохондрик, така че да му помогнем?

Първа помощ при високо кръвно: Ето какво трябва да се направи

Как числата могат да съсипят живота ви?

8 уникални предимства на витамин Е

9 заболявания, които водят до умора и сънливост

7 тихи признака, че имате дефицит на желязо

Когато стресът ви удари в тялото: 15 неподозирани симптоми

Как да облекчим мускулния спазъм на врата?

Опасни симптоми: болка в ушите и главоболие - какво да правим

Кои са "забранените" храни при болки в ставите?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com