Пълнее ли се от банани? Отговорът е тук!

35699
Пълнее ли се от банани? Отговорът е тук!
Снимка: Thinkstock/Guliver

Много жени се интересуват - възможно ли е да се ядат банани, докато се отслабва. По принцип бананите не са забранени по време на отслабване. Но за да носят само полза в този случай, е важно да се вземат предвид някои характеристики.

Ефекти на бананите върху здравето и фигурата

Бананът е най-богатият източник на полезни за здравето химически съединения и прекрасен плод. Бързо засища, подобрява функционирането на вътрешните органи, стимулира мозъчната дейност, повишава жизнеността и подобрява настроението. Използването му е безспорно полезно.

Противопоказанията и ограниченията в този случай са минимални. Ето защо, ако нямате сериозни хронични заболявания, можете спокойно да консумирате банани.

Внимавайте обаче за количеството! Имайте предвид, че този плод е много калоричен - 100 г от него съдържат около 100 - 110 килокалории. Това не е най-високата цифра, но ако спазвате стриктно диети, тогава подобни цифри може да ви се сторят твърде високи.

За да се предпазите от наддаване на теглото, трябва да се ядат в ограничени количества. Освен това следете диетата си като цяло. Ако заедно с бананите ядете достатъчно здравословни, нискокалорични храни, тогава няма да има вреда за фигурата.

От кои плодове най-лесно можем да отслабнем

Може ли да се ядат банани, докато отслабваме?

Има различни типове хора. Всеки човек е уникален. Някой без усилие поддържа фигурата си в страхотна форма. А за някои това е редовно спазване на строги диети.

Ако принадлежите към втората категория, тогава е по-добре да внимавате с бананите. В идеалния случай ги заменете с ябълки или круши. Ако имате само дребни проблеми с фигурата и сте сигурни, че лесно ще се върнете в добра форма, тогава бананите едва ли ще нарушат килограмите ви.

Те служат като здравословна закуска, когато е необходимо. Освен това има специални бананови диети. Понасят се доста лесно и помагат не само за коригиране на фигурата, но и за прочистване на червата и нормализиране на храносмилането.

Пресните или сушените плодове спомагат повече за отслабването

Бананови диети

Диетите на основата на банани са подходящи за всеки, който иска да отслабне, но трудно понася чувството на глад. Желателно е да е не повече от 10 дни. Най-лесният вариант на диета е да ядете само банани (можете да ядете до 1,5 кг на ден). В същото време определено трябва редовно да пиете чиста вода. Необходимо е да се консумират 1,5 - 2 литра на ден, като се разделят на равни малки порции.

По-щадящ е вариантът, при който бананите се допълват с кефир. За 1,5 литра ферментирала млечна напитка на ден се падат 4-6 пресни плода. Приемливо е да се пие зелен чай без захар. Не забравяйте да пиете много чиста вода. Бананите и кефира могат да се консумират в произволен ред, заедно или поотделно.

Характеристики при яденето на банани за отслабване

Отговорът на въпроса дали е възможно да се ядат банани, докато отслабвате, е положителен. Но има един важен момент. За да могат бананите да ви осигурят ситост и да влияят благоприятно на здравето, физическата активност е задължителна при консумацията им. Ако се опитате да отслабнете само с помощта на диети, резултатът ще бъде едва забележим.

Препоръчително е да правите упражнения след ядене на банани. Това ще ви позволи бързо да изгорите всички получени калории.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Кой хляб е най-здравословен срещу диабет?

Кога е най-подходящо да се бере лайка и как е правилно да се суши

Изследователи: Измиването на ябълките само с вода не е достатъчно

12 съвета, с които да избегнете качването на килограми по време на празниците

А вие грижите ли се достатъчно за тези 5 части от тялото си?

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

3 скрити признака, че черният ви дроб не работи правилно

7 неподозирани признака, които показват диабет

Списък на храните, които съсипват мозъка

Полезно ли е всеки ден да консумирате зехтин?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com