Радиатор за парно – какво е нужно да знаете преди да изберете

6872
Радиатор за парно – какво е нужно да знаете преди да изберете
Снимка: Thinkstock

За голям процент от потребителите избора на радиатор за парно отопление е зависимо от разполагаемите средства. Това обаче се оказва препятствие с оглед на постигане на желания ефект. Когато сме изправени пред такова значимо решение има други показатели освен цената, които са приоритетни. Именно поради това днес ще представим кратко ръководство за това как и защо е необходимо да се фокусираме върху качествата на отоплителните тела, а не върху тяхната цена. А пазара е доста разнообразен, което показва, че има защо човек да бъде добре информиран преди да инвестира в система, която ще се грижи за поддържането на микроклимата у дома му през зимните месеци.

Видова класификация при радиаторите за парно

В основата на избора е това какъв ще бъде вида на радиаторите, които ще използвате за да разпространите топлината в жилището си. За да бъде определена класификацията е необходимо да имате предвид, че основен принцип, по който се разграничават радиаторите за парно отопление са материалите, от които те са изработени. Ще представим четири основни такива модификации като идеята е да сте наясно с това какво най-често купуват клиентите и защо.

Селекцията от тела за парно отопление се дели на:

- Алуминиеви

Това са водещи по продажби тела, тъй като се отличават с иновативния си дизайн и много високи технически показатели. Гарантирано дълголетни решения, с които можете да си гарантирате комфорт, а освен това са наистина сред най-високоефективните продукти, устойчиви на корозия и натоварване;

- Стомана

Това са така наречените панелни радиатори. С тях определено ще постигнете много добра ефективност. Интереса към тях е огромен благодарение на достъпната им цена. Здрави са и могат да издържат дори при инсталации в многоетажни сгради;

- От чугун

Метала е добре познат, тъй като се използва за изработка на много домакински уреди и пособия. Същността и предпочитанията на някои клиенти към тях е в това, че се отличава със здравина. Радиаторите за парно не са от най-стилните и елегантни решения, но предвид символичната им стойност се оказват желани от някои категории потребители;

- Биметални

Материала, от който са произведени тези тела е комбинативен и много по-ефективен по отношение на икономичност и рентабилност. Алуминий и стомана в конкретно съотношение елиминира недостатъците от телата, изработени само от един материал, което ги прави наистина много специални. За жалост цената им е прекалено висока, което ги прави не толкова предпочитани на нашия пазар.

Съобразявайки се с материала на изработка можете да постигнете оптимални отоплителни ефекти и да направите от системата една добре работеща машина за топлина и уют.

Изчисление на мощността

За да бъде извлечен потенциала от направената в радиатори за парно инвестиция правилна е необходимо да се предприеме правилно изчисляване на мощността на телата. То се базира на това каква е квадратурата и обема на помещенията, в които ще ги позиционирате както какви са потенциалните топлинни загуби, които са възможни предвид:

- Вид на имота – едноетажна или многоетажна къща, апартамент, хижа, вила;

- Тип на строителството – стара или нова тухла, ЕПК, панел и т.нат.;

- Енергийно ефективна дограма;

- Външна и вътрешна изолация;

- Изложение на помещенията и т.нат.

Изчислението се извършва посредством специална формула. Съвета на специалистите е при необходимост от точно изчисляване на мощността на бъдещите си радиатори да се възползвате от безплатните услуги, които предлагат професионалистите от сферата. Така няма да допуснете грешката да изберете такива, които реално няма да служат ефективно.

Има разлика в използваните формули за изчисление не само по изложените показатели, а и спрямо това какъв е вида на радиатора. По един начин се залагат такива от алуминий, а съвсем различен е способа за панелните тела, предупреждават от Superhiks. Именно поради това съвета ни е винаги да прилагате професионални насоки за да бъдете удовлетворени от отоплението през зимата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Тази билка помага за ускоряване на регенерацията на нервите

7 храни, които понижават високия холестерол

Необичайни симптоми, които показват, че страдате от сезоннa алергия

Как е правилно да пиете водата, ако искате да отслабнете?

Учени: 18 лесни тайни за по-добър сън, които да изпробвате още днес

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Има ли дневна доза захар, която да не преминаваме?

Каква дневна доза калций е полезна за нашия организъм?

Какво първо да направим при разтегнат мускул

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com