Растенията, които не трябва да отглеждате в дома си, ако имате домашен любимец

9772
Растенията, които не трябва да отглеждате в дома си, ако имате домашен любимец
Снимка: Евгения Чаушева/Actualno.com

Несъмнено цветята са красива украса на къщата и могат да създадат уникална атмосфера. За много хора грижата за растения - независимо дали са саксийни или градински - е много релаксиращо хоби и chudesна идея за прекарване на свободното време. Въпреки това, ако имате домашен любимец в дома си, имайте предвид, че има растения, които са отровни за вашето куче. Домашните любимци са любопитни и повсеместни, така че трябва да внимавате да не пострадат. Кои растения за куче са много опасни? Вижте сами!

Алое

В това растение има горчив сок. Това е много опасно за вашето куче! Може да причини повръщане и диария. Той може също да раздразни лигавиците, да раздразни устата и да причини тежки гърчове. Ако подозирате, че кучето ви е отровено с алое вера, незабавно го заведете при ветеринаря. Ако забележите, че алоето е леко ухапано и кучето ви не показва признаци на отравяне, но е тъжно и летаргично, това може да се дължи на сапонини - те могат да направят кучето ви депресирано.

Здравец

Отровна ли е пеларгонията за куче? Да! В него има два опасни токсина. Първият е линалоол, вторият е гераниол. Дори малко количество изяден пеларгоний може да окаже значително влияние върху здравето на вашия домашен любимец. В този случай има повръщане и липса на апетит. Дерматитът е едно от по -рядко срещаните, но и много неприятни заболявания. Ако кучето ви е попаднало в пеларгоний, заведете го на ветеринар.

Бръшлян

Това е друго растение, което може да навреди много на вашето куче. Всичко заради съдържащите се в него сапонини. След като ги изяде, кучето може да има раздразнена кожа и конюнктива, а диарията е често срещана. След като изядете повече бръшлян, могат да се развият поредица от още по -опасни заболявания - изтръпване, халюцинации и в крайна сметка дори спиране на дишането. Трябва незабавно да заведете кучето си на ветеринар, ако видите, че нещо не е наред с него и бръшлянът е ухапан!

Юка

Отровна ли е юка за куче? Потенциално да, особено за малки, възрастни или изтощени кучета. Като цяло обаче домашният любимец би трябвало да изяде много листа, за да му навреди. И все пак, не поемайте риска - те дразнят стомаха и червата, което води до повръщане и диария. В някои случаи - особено при болни, изтощени или малки кучета - може дори да има гърчове или объркване.

Не е нужно да се отказвате напълно от растенията - предпазвайте ги от домашни любимци

Отровните цветя за кучета често са много красиви - изобщо не е нужно да се отказвате от тях, просто трябва да ги предпазите правилно от кучето си, така че да няма възможност да ги дъвче. Най-добре е да ги държите извън обсега на кучето, на правилната височина. 

Ако ги държите на пода и нямате място за тях на друго място, можете да ги обезопасите с подходяща мрежа, така че кашата да няма достъп до тях. Научете кучето си от малка възраст, че растенията не трябва да се приближават - той ще бъде в безопасност и те няма да бъдат унищожени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Правете това на работа, за да имате повече енергия и да сте по-продуктивни

5 признака, че тялото ви е задръстено с токсини

Кои са "позволените храни" при колит?

Тези зодии със сигурност ще ви предадат

Парене и сълзене на очите: възможни причини и лечение

Как да намалим незабавно кръвната си захар?

Рязко замайване и гадене - причини за възникване

Защо винаги виждам 11:11 на часовника?

Как да разберете каква е вашата любовна съвместимост със съпругата ви?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Полезно