Разширените вени ще изчезнат с тези бабини илачи

6581
Разширените вени ще изчезнат с тези бабини илачи
Снимка: iStock

"Сините крака" с изпъкнали вени преди време се оплакваха главно възрастните хора, които имаха проблеми с повишеното телесно тегло. Днес много млади жени не знаят как да се отърват от този дефект.

Има различни начини да се отървете от това неприятно и дори опасно заболяване, включително медикаменти и операция.

Въпреки това, голям брой хора предпочитат да използват народни средства за лечение на разширени вени.

Добре известно е, че жените са принудени да се занимават предимно с лечение на разширени вени поради тяхната физиологична структура. Но според медицинската статистика 10% от мъжете също страдат от това заболяване.

Разширените вени се появяват поради неправилно функциониране на венозните клапи. В резултат на това кръвта застоява във вените, което увеличава диаметъра на съдовете. По правило в ранните стадии на развитие на разширени вени хората не забелязват веднага тези нарушения.

Първите сигнали за опасно заболяване, на които трябва да се обърне сериозно внимание, са умора и усещане за тежест в краката при минимално физическо натоварване, крампи в мускулите на прасеца. В бъдеще сафенозните вени започват да изпъкват, появяват се "звездички", съдови мрежи.

В повечето случаи хората предпочитат народните методи за лечение на разширени вени поради факта, че много лекарства са много скъпи и имат странични ефекти или противопоказания.

Народните средства са за външна и вътрешна употреба. Външно се използват различни мехлеми, домашно приготвени смеси, компреси и апликации.

Вътрешно приемайте билкови отвари. Разбира се, ефективността на лечението с народни средства зависи от формата на хода на заболяването. Колкото по-рано започне лечението на разширени вени, толкова по-добре.

Разширените вени ще изчезнат с тези бабини илачи

Едно от най-разпространените народни средства за лечение на това заболяване е конският кестен. От него се приготвят различни лекарства, които намаляват съсирването на кръвта, разреждат я, укрепват стените на вените.

За приготвянето на мехлеми и тинктури се използват листа, плодове, цветя от кестен. По-специално, за приготвяне на тинктура за вътрешна употреба е необходимо 50 грама натрошени плодове или цветя от див кестен да се залеят с 0,5 литра водка. Лекарството се настоява, филтрира се и се приема по 40 капки три пъти на ден в продължение на един месец.

Опасни ли са разширените вени за Вас

Освен за вътрешна употреба, ежедневно обтривайте краката с много добре приготвена тинктура. За нанасяне на компреси можете да приготвите чеснов мехлем: разбъркайте една част нарязан чесън в две части масло. Полученият мехлем се прилага върху болните вени, фиксирани с пергамент, внимателно увити с топъл шал. Компресът трябва да действа през цялата нощ.

Мнозина са подпомогнати от компрес, приготвен на базата на кисело мляко и растения от пелин. За да получите лечебна смес, е необходимо да добавите натрошен пелин към киселото мляко и да разбъркате, докато се образува каша. След това съставът се нанася върху марля, увийте краката с нея и оставете компреса за една нощ. Процедурата се провежда в продължение на 5 дни, след което се прави почивка за няколко дни и се повтаря лечението отново.

Лекар: За да се предпазите от тромб на крака и разширени вени - яжте това

Също така е доста ефективно да се използва каланхое като народен лек за лечение на разширени вени. Необходимо е да напълните половин литър буркан със старателно измити листа от каланхое пересто. Изсипете съдържанието със 70% алкохол, оставете го в продължение на 2 седмици. Бурканът трябва периодично да се разклаща. Така приготвената запарка е подходяща за вечерно мазане на краката и стъпалата.

В допълнение, разширените вени често се лекуват с лекарства, приготвени от растения, съдържащи танини и галова киселина (например листа от зърнастец, дъбова кора). Трябва да знаете, че умерената физическа активност, ходенето, специалните упражнения (особено повдигането на краката) са най-добрата профилактика на разширените вени.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Как да се държим с хипохондрик, така че да му помогнем?

Първа помощ при високо кръвно: Ето какво трябва да се направи

Как числата могат да съсипят живота ви?

8 уникални предимства на витамин Е

9 заболявания, които водят до умора и сънливост

7 тихи признака, че имате дефицит на желязо

Когато стресът ви удари в тялото: 15 неподозирани симптоми

Как да облекчим мускулния спазъм на врата?

Опасни симптоми: болка в ушите и главоболие - какво да правим

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com