Лекар: За да се предпазите от тромб на крака и разширени вени - яжте това

42460
Лекар: За да се предпазите от тромб на крака и разширени вени - яжте това
Снимка: iStock/Guliver

Въпреки че тези малки вени обикновено са напълно безвредни, ние обикновено не ги приемаме добре, когато ги видим. И бихме опитали всичко, за да сме сигурни, че никога няма да ги получим. И така, как можете да предотвратите появата на вени? Научете повече по-долу.

  • Паякообразни вени

Официалното им име е телеангиектазии или нишковидни вени. И всичко, което представляват, е колекция от малки вени под кожата ви. Те са тънки, но тъй като обикновено са разположени близо до повърхността на кожата ви, могат да се видят от външната страна на тялото ви. Обикновено тези малки вени са напълно безвредни. И наистина няма да има нужда да се отървете от тях или да се страхувате да ги получите. Но ако искате да държите паякообразните вени настрана, има някои неща, които можете да опитате.

  • Упражнение

Според експертите първото нещо, което предпазва вените от паяк, са упражненията. Адам Тинклепо, сертифициран дерматолог, обучен козметичен хирург с двойна стипендия и хирург за рак на кожата на Mohs, базиран в Ню Йорк, каза на Byrdie: „Ако имате членове на семейството с паяжини, може да сте изложени на повишен риск от развитие на такива. Най-честият начин за предотвратяване на паякообразни вени е да предотвратите събирането на кръв във вените на краката. Упражнението движи кръвта във и извън нашите вени и помага да се предотврати натрупването й в краката ви. Ако прекарвате голяма част от деня си седнал, важно е да ставате и да ходите през целия ден.

Лекар: За да се спасите от тромб на крака и да имате здраво сърце - яжте това всеки ден 

  • Избягвайте нещата, които причиняват паякообразни вени

Ако искате да сте сигурни, че няма да ги получите, може да е добре да имате някакво основно разбиране за това откъде идват. Joie Tavernise, базиран в Ню Йорк експерт по кожата, медицински естетик и основател на JTAV Clinical Skincare, каза на Byrdie: „… Има широк спектър от причини, включително UV и излагане на топлина, колко алкохол консумирате, генетични фактори , дразнители от околната среда, кожни заболявания като розацея, бременност и хормонални колебания и дори натиск върху главата ви от повръщане или кихане.“ И така, Tavernise съветва хората да не използват гореща вода под душа или докато мият лицето си, да ограничат приема на алкохол и да използват слънцезащитни продукти ежедневно. Дори когато е зима.

  • Специални чорапи

Ако наистина искате да положите всички усилия, за да предотвратите появата на паякообразни вени, можете да опитате да носите компресионни чорапи. Ребека Маркъс, базиран в Далас, Тексас сертифициран дерматолог и основател на Maei MD, каза на Byrdie: „Паякообразните вени се появяват, когато клапаните за предотвратяване на обратния поток във вените отслабнат или се повредят, което позволява на кръвта да се събира в съда, вместо да тече обратно обратно към сърцето. Известно е, че повишеното налягане в краката влошава вените. Причините за повишено налягане включват затлъстяване, бременност и прекарване на много време на крака. Носенето на компресионни чорапи може да помогне за намаляване на налягането в тези съдове, както и повдигането на краката.

Ако все пак имате паякообразни вени, има някои неща, които можете да направите, за да ги лекувате, като лазерна терапия или склеротерапия. Но ако се интересувате от някоя от тези опции, винаги би било разумно да говорите с лекар предварително.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Лекар: Дори най-мазното месо няма да вдигне холестерола, ако го ядете с това

3 здравословни навика, които са пагубни за черния дроб

Колко яйца може да изядете наведнъж - съвет от лекар

Какво може да ядете на Великден, ако имате диабет

Лекар: Направете това, за да НЕ напълнеете след празниците

Колко мазнини трябва да ядете, за да отслабнете

Лекар: НЕ пропускайте закуската и вечерята

5 мита за плодовете и отслабването, в които трябва да спрете да вярвате

Какво ще се случи с тялото ви, ако всеки ден пиете вода с щипка сол

Това е най-добрият плод за храносмилането

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com