Риза - задължителна за всеки мъжки гардероб

10787
Риза - задължителна за всеки мъжки гардероб
Снимка: sinsay.com

От тази статия ще научите всички тайни на въпроса как да изберете правилната мъжка риза. Как да не сбъркате с избора си? Не се притеснявайте, сега ще намерите отговора на вашия въпрос.

Най-старата запазена дреха в света, открита от Флиндърс Петри, е „много изтънчена“ ленена риза в египетска гробница в Таркан, датираща от около 3000 г. пр.н.е. В днешно време ризата е горната част на мъжкия гардероб (от шията до кръста), която в зависимост от стайлинга, който ситуацията изисква от нас, се прибира в панталоните или се държи навън. Мъжката риза е перфектен и универсален избор, независимо от сезона и поводите. Благодарение на нея можем да получим желания елегантен или спортен стил. Всичко зависи от това какви аксесоари ще изберем. Когато избираме подходящата риза за нас в магазина, трябва да се съобразим с размера и дължината на ризата, за да сме сигурни, че като мърдаме тя няма да се сбръчка или излезе от панталоните ни. Когато купувате риза, си струва да обърнете внимание и каква кройка предлага даденият магазин. Най-често срещаните кройки за мъжки ризи са slim fit/приталени, regular/обикновени и  relaxed/отпуснати. Обличаме ризи за различни поводи, особено за работа и по-официални срещи. Има мъже, които обичат да ги носят свободно и за ежедневни срещи с приятели. През лятото мъжете обличат отворена риза върху обикновена тениска, дори и с къси панталони. Естеството на нашия стайлинг наистина зависи от кройката на ризата, нейната дължина, материята и графичния дизайн. Струва си да се обърне внимание на факта, че ризата, панталоните и обувките образуват едно цяло. Можем лесно да носим ризата с обикновени дънки, както и всеки друг модел, дори и с baggy дънки. Ако имаме нужда от риза за официален повод, трябва да помним, че всяка елегантна риза се слага в панталона. Елегантните модели като правило винаги са по-дълги от по-свободните ежедневни модели. Ризата може да има както дълги, така и къси ръкави. За празнични събития е по-препоръчително да изберете риза с дълъг ръкав. За ежедневния стайлинг мъжете с нетърпение посягат към по-екстравагантни модели, често цветни с много щампи. С такава риза можем да си позволим да я носим извън панталоните. Дължината на такава риза обикновено завършва на височината на ципа на панталона. Фланелови, дънкови и кадифени ризи ще работят много добре в този случай. Елегантните ризи, които обикновено са едноцветни, се комбинират най-добре с панталон. Дънки или дори спортни панталони ще бъдат идеални за ежедневен стайлинг с риза.

Кой модел риза да изберете?

Както вече споменахме, трите основни стила ризи, които най-често можем да срещнем са: slim fit, regular и relaxed.

Приталената риза slim fit е тази, за която се говори, че подчертава силуета на мъжа. Изводът е, че този тип риза определено ще e вталена. Вталените ризи са отличен избор за елегантни срещи, защото изглеждат страхотно когато са прибрани в панталони. Ако имаме нужда от по-елегантно решение, най-добре е да обърнем внимание на тези в плътен цвят. Все по-често в такъв модел обаче се срещат и по-цветни екземпляри, затова господата охотно посягат към тях за работа или официални срещи, дори защото оптически отслабват фигурата.

Обикновената кройка regular е най-класическата кройка и е по- тясна в талията. Този модел риза ще изглежда добре на всички мъже, независимо от тяхната фигура. Ако някой иска да съчетае комфорта с елегантността, определено може да избере такъв модел, въпреки че сега подобен модел се възприема по-скоро като ежедневен.

Свободната кройка relaxed е дизайн, който беше забравен до преди няколко сезона, а днес се завръща в магазините. Relaxed е много свободен модел, дори по-широк от обикновената кройка. Те са по-неформални и в този случай ризите от този тип много често са изработени от дънкова, фланелова материя или рипсено кадифе.

В миналото мъжките ризи са били просто елегантно облекло. В момента мъжете нямат търпение да посегнат към тях за ежедневен стайлинг. Двата най-основни цвята за ризи очевидно са черно и бяло, които обикновено са изчистени, въпреки че все по-често всеки мъж има шарени и цветни такива в гардероба си. Всъщност всяка риза ще изглежда добре както с дънки, така и с по-елегантни панталони. Всичко зависи от това какви са вашите нужди и какво облекло изисква ситуацията от вас в дадения момент. Струва си да имате поне една риза от всеки модел в гардероба си, тогава ще сте сигурни, че сте готови за всяка ситуация.

Мъжката риза е неразделна част от гардероба на всеки мъж. При създаването на различни модели ризи Sinsay се ръководи от комфорта и водещите тенденции. В Sinsay www.sinsay.com/bg/bg/ ще намерите мъжки ризи в страхотно съотношение цена-качество (от 17,90лв. !)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Топ 5 флиртуващи съвета, за да привлечете вниманието на избрания

Какво трябва да ядете преди сутрешна тренировка?

Защо повечето хора нямат първа любов?

Кои са знаците, че някой е силно влюбен в нас?

Коя подправка е по-здравословна: риган, розмарин или босилек

Популярни напитки, които предпазват мозъка от заболявания

Ето кои са 4-те най-опасни зодии според астрологията

Кои 15 храни да ядете, за да качите качествена мускулна маса?

Кои са 4-те зодии, които са най-добри в леглото

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com