Само с 2 съставки ще си направите домашен освежител за въздуха

10212
Само с 2 съставки ще си направите домашен освежител за въздуха
Снимка: iStock/Guliver

Приятно ухаещият дом се чувства чист и свеж, приканвайки ви да останете в него за дълго време. Освен това по този начин се подобрява настроението и се създава специална атмосфера. За да осигурим приятна миризма в четирите си ъгъла у дома, най-често избираме дрогерийни освежители за въздух, без да знаем колко вредни химикали изпускат във въздуха. Затова си струва да поставите освежител за домашен въздух, чиято подготовка отнема само няколко минути.

Освежителите за въздух в аптеките, освен приятната си миризма, отделят вредни химикали във въздуха. Тези вещества, ако се вдишват в твърде големи количества, могат да причинят астма и алергии. Междувременно освежителите за въздух за дома са базирани на естествени етерични масла, които са напълно безопасни и безвредни за здравето и околната среда. Приготвянето им не е трудно и не отнема твърде много време и усилия. Затова си струва да го направите.

Как да си направим освежител за въздух за дома?

Красивият аромат във вашия дом е изключително важен – той ви позволява да се чувствате в приповдигнато настроение и добавя свежест, правейки стаята да изглежда чиста и приятна.

Освен вредните химикали, освежителите за въздух предлагат доста ограничена гама от аромати. Натуралните масла, с помощта на които можем да създадем освежител за домашен въздух, имат много аромати и можем да ги сменяме толкова често, колкото пожелаем.

Ароматните масла са евтини, ефективни и лесно достъпни. Можем да ги намерим в аптеки, магазини за натурална козметика, магазини за билки или онлайн.

Какво трябва да знаем за пречиствателите на въздух

Домашен освежител за въздух: начин на приготвяне

Ще направим домашен освежител само от две съставки. Необходимо е да добавите няколко супени лъжици сода за хляб в буркан, след което към него да прибавите около 15-20 капки от избраното от вас етерично масло.

Бурканът трябва да бъде покрит с ажурен капак (например с хлабаво ленено платно) или парче фолио с няколко малки дупки, направени предварително с отвертка или пирон. Можете също да се отървете от затварянето, като поставите нагревател вътре. Свещта ще се нагрее и допълнително ще засили миризмата.

След като проветрите ароматното масло, просто изсипете нова порция и поръсете със сода за хляб. Важно е, че такава смес действа и като абсорбатор на миризми.

След като направите всичко това, домът ви ще замирише на чисто и свежо и всички неприятни миризми ще са вече история. Отделете малко време и се сетете, че в дома си прекарвате половината, ако не и повече от вашия живот. Следователно е важно да ви е чисто и комфортно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Кои са най-неподходящите храни при разстройство?

Когато човек го сърби цялото тяло, какво означава това?

Канела: защо е опасна и как влияе на нивата на кръвната захар?

Болката в сърцето отива в лявата ръка: каква може да бъде причината?

Лазаровден и Цветница: Срещата на християнските празници и народните традиции

Защо храчките в носоглътката не изчезват: възможни причини и лечение

Как да се отървете от гълъбите на балкона?

Как лесно да отделите черупката от яйце с помощта на вода и чаша

Чудотворен: 5 изненадващи ползи от приема на женшен всеки ден

Тези 5 храни ще подобрят паметта ви

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com