Учени: Това е напитката, която ускорява изгарянето на мазнините      

24466
Учени: Това е напитката, която ускорява изгарянето на мазнините      
Снимка: iStock

Зимните месеци човек предпочита повече време да прекара у дома на топло. На доста хора не им се излиза навън и предпочитат да правят нещо у дома. Всичко това води до залежаване и обездвижване, а апетитът често пъти се увеличава. За щастие има един лек, с което всичко това да се регулира.
Много е писано за свойствата на зеления чай и неговото въздействие върху загубата на тегло. Ако искате да свалите килограми по-бързо, струва си да опитате напитки, приготвени на негова основа, които ще подобрят вкуса им и ще ускорят изгарянето на мазнините, а оттам и загубата на тегло.

Зелен чай за отслабване

Зеленият чай е отличен избор, ако искате да отслабнете. Листата му съдържат катехини, които ограничават усвояването на мазнините от храната и в същото време увеличават консумацията им от организма. Ето защо зеленият чай изгаря мазнините и помага да се отървете от излишните килограми и стриите. Вкусът и свойствата му могат да бъдат допълнително подсилени с популярни подправки и билки.  

Ето какво става с тялото ни, когато пием зелен чай всекидневно

Зелен чай с канела

Канелата повишава метаболизма на глюкозата в кръвта и регулира нивата на захарта, поради което е много ефективен помощник при отслабване. Когато се добави към зеления чай, тя ще подобри още повече вкуса му. Това е отличен избор за всички, които обичат пикантни вкусове. 

Напитката от зелен чай и канела се приготвя лесно. Трябва само да кипнете вода и да пуснете в нея една чаена лъжичка листа от зелен чай. След като придобие цвят, изсипете чая в чаша и добавете щипка канела. Водата трябва да е все още гореща. Напитката от зелен чай и канела за отслабване е готова. 

Преди или след хранене - кога е най-добре да се пие зелен чай

Зелен чай с мента

Ментата е друга добавка към зеления чай, която ще подпомогне свойствата му за отслабване. Тя подобрява храносмилателния процес - затова такава напитка винаги е добър избор след хранене. Затова е препоръчително да посягате към нея много по-често, тъй като тя намалява апетита и потиска желанието за сладкиши. 

За да приготвите напитка от зелен чай и мента за отслабване, кипнете вода и добавете една чаена лъжичка листа от зелен чай. След като водата придобие приятен цвят, прецедете листата. Поставете шепа ситно нарязани листа от мента в чаша и ги залейте с горещия чай. Този тип напитки са чудесни, не само през зимата и есента, но и през лятото. 
Можете да охладите зеления чай с мента в хладилника или да добавите кубчета лед в него. Ментата има освежаващ вкус, а студеният чай не само ще помогне за намаляване на теглото, но е и чудесен за утоляване на жаждата в горещите дни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

7 невероятни ползи за здравето от доматите

Може ли вашият зодиакален знак да се промени? Ето какво казват астролозите

Защо в напреднала възраст се наблюдава ниско кръвно налягане?

Кога хъркането се превръща в симптом на сънна апнея?

Отделянето на белтък в урината е маркер за бъбречно увреждане

5 храни, които не се препоръчват за хора с хипертония

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 13 май /валутен калкулатор/

Подути сливици - каква е причината и как трябва да се лекуват

Лекарите споделят за храна, която трябва незабавно да спрете да ядете, ако искате да сте здрави

Зодии, известни с това, че са много страстни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com