Даренията от SMS-и за Варна ще "станат" пари чак при плащане на съответната сметка за GSM

74593
Даренията от SMS-и за Варна ще "станат" пари чак при плащане на съответната сметка за GSM
Снимка: БГНЕС

Поне 800 семейства пострадаха от наводненията, най-много в "Аспарухово" – затова 800 хил. лева, колкото досега е събрала кампанията DMS, са крайно недостатъчни. Надяваме се да съберем над 1 млн. лева, но няма как с тези дарения да се построят всички пострадали домове. Това каза журналистът Ани Салич, която е лице на Обществения съвет на кампанията DMS VARNA.

Към 8:00 часа днес вече има над 600 хил. SMS по дарителската кампания DMS VARNA, което означава над 173 хил. събрани лева, заяви Деница Цачева, също член на Обществения съвет на кампанията, в сутрешния блок на Нова телевизия. Тези пари обаче ще се превърнат в дарения чак когато хората си платят сметките за мобилен телефон, уточни тя.

Телефон за дарения откри община Варна

Община Варна разкри специален телефон за дарения за пострадалите жители на „Аспарухово". Желаещите да подпомогнат пострадалите ...

Дотук са изразходвани 30 хил. лева – за кофи, лопати, колички, с които се е работело. Тези предмети ще останат в съответната община, за да може да се ползват в случай на нужда, каза Ани Салич. В сайта на DMS може да се види ежедневен отчет какво се харчи, добави Цачева.

Нека не забравяме, че ние не можем да изземем функциите на държавата. Във Велико Търново например има над 200 къщи за саниране. В село Бисер поне 20 къщи си останаха разрушени, не знам завършена ли е вече канализацията там, а минаха две години оттогава, коментира Салич.

С даренията могат да се купят фургони за пострадалите – не само във Варна. Проблем е обаче къде да се разположат тези фургони – в Добрич например няма терен, посочи Салич.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com