Филип Киркоров стана почетен гражданин на Варна

3149
Филип Киркоров стана почетен гражданин на Варна
Снимка: БГНЕС

Седем души са новите почетни граждани на Варна. С престижното звание ще бъдат удостоени певецът Филип Киркоров, бившият ректор на Техническия университет във Варна проф. д.т.н. инж. Асен Недев, председателят на фондация „Българска памет“ д-р Милен Врабевски, шампионката Елица Янкова, археологът проф. д.и.н. Казимир Попконстантинов, проф. д.ик.н. Анна Недялкова, президент на ВСУ „Черноризец Храбър“, и бившият кмет на район „Приморски“ Пламен Градинаров. Това реши във втория ден на заседанието си Общинският съвет във Варна.

Филип Киркоров получава признанието за безспорния му принос за популяризиране на Варна и България по света. Проф. Асен Недев е отличен за дългогодишната му работа и научните му постижения, както и за издигане авторитета на Техническия университет.   Елица Янкова се удостоява за успехите й в областта на свободната борба и приноса й в развитието на варненския спорт. Бившият общински съветник Пламен Градинаров, който тази година навършва 70 години, е отличен за заслугите му към военноморското дело на България и обществената му дейност.

15 август ще бъде празничен и неработен ден за Варна

15 август ще бъде празничен и неработен ден за Варна. Това гласува на днешното си заседание Общинският съвет в морския град. Почти с ед...

На д-р  Милен Врабевски званието се присъжда за приноса му в българската култура и образование като филантроп, ревностен родолюбец, благотворител и музикант. Проф. Казимир Попконстантинов ще получи отличието за заслугите му като университетски преподавател, архиелог медиевист и епиграф. Проф. Анна Недялкова е удостоена със званието за издигане престижа на Варненския свободен университет.

На днешната сесия съветниците одобриха и носителите на почетни знаци. С почетен знак „За заслуги към Варна” – златен, ще бъдат удостоени Народно читалище „Просвета – 1927“ в „Аспарухово“, директорът на СУ „Климент Охридски“ Петко Петков, доайенът на „малкия тенис“ Антон Радушев, както и дългогодишният изпълнителен директор и оперативен ръководител на Сдружението от спортни клубове „Черно море“ Бончо Бончев.

Почетен знак „За заслуги към Варна” – сребърен, ще получат Христина Стоева – писател, поет и преводач, и Иван Иванов – зам.председател на ОСК „ЖСК-Спартак“, реши местният парламент. Званията и знаците по традиция ще бъдат връчени на празника на Варна – 15 август.

Удостоените със званията „Почетен гражданин на Варна“ и „За заслуги към Варна“ се вписват в Почетната книга на Общината. Почетните граждани получават удостоверение за присъденото звание, символичния ключ на града, специален нагръден знак с лента и 5 000 лева.

Иван Юруков и Мая Бежанска на Фестивала на монодрамата във Варна

Театралните звезди Иван Юруков и Мая Бежанска са сред участниците в осмото издание на Международния театрален фестивал на монодрамата &...

На удостоените с почетния знак „За заслуги към Варна“ се връчва удостоверение за отличието и нагръден знак с лента. Паричната премия за носителите на златния почетен знак е 3 000 лева, а за носителите на сребърния – 2 000 лева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВАРНА:

24 млн. лв. за фекалната тръба във Варненското езеро и тя още е "запушена"

Big brother: Блок във Варна се пази от кражби с 15 камери

Ръст на случаите на скарлатина във Варна

Добив на каменна сол в Провадия: БАН със становище води ли до земетресения

Наводнени пътища и пропаднали коли след проливен дъжд във Варна

Нови солни сондажи до Провадия могат да доведат до нелеки земетресения (СНИМКИ)

"Нова енергия в управлението": Варненският кмет Благомир Коцев ударно разчиства директори от ГЕРБ

Кърлежи тормозят Варна: Бум на ухапванията за последните дни

Зоопаркът във Варна се радва на ново бебе

Ето как посрещнаха кораба “Св.Св. Кирил и Методий“ във Варна (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com