Гардовете-убийци били човек над 40 минути "на почивки"

32377
Гардовете-убийци били човек над 40 минути "на почивки"
Снимка: БГНЕС

През септември миналата година е имало инцидент с тримата охранители от Гранд мол Варна, които станаха печално известни заради убийството на 52-годишния Нягол Петров.

Жертвата говори пред Нова телевизия, но с условието да не показва лицето си. Човекът сподели, че е бил бит на паркинга на мола, защото "въртял гуми". Този Ангел (бел. ред. - 24-годишният Ангел Николов) ми влезе с глава, биха ме над 40 минути на почивки, твърди пострадалият човек.

Молът във Варна прекрати договора с фирмата на биячите-убийци

Варненският мол прекрати договора с охранителна фирма GM Security, чийто служители на която пребиха до смърт 53-годишен мъж. Tърговск...

Като дойдоха полицаите, започнаха да се прегръщат, все едно всеки ден са си заедно и се познават. А когато аз се обърнах към служителите на реда, взеха да ме заплашват, каза жертвата.

Според бившия вътрешен министър Емануил Йорданов е редно да има психо тестове така, както когато става въпрос за случаи на притежание на оръжие. Разследващият журналист Васил Иванов обаче не се съгласи, че проблемът може да е само в психическото здраве. Говорим за момчета, отраснали през 90-те години - времето на мутрите, на чалгата. Те виждат всеки ден и по медиите как политиците, при това видни фигури, се измъкват от очевидни престъпления и не им се случва нищо. Съответно и тези момчета почват да се държат по същия начин - мен никой не може да ме пипне. Това е примерът, който се вижда в България, посочи Иванов.

Лично аз не виждам какви мерки могат да се вземат срещу такива охранители. Има си Закон за частната охранителна дейност. Да се гледа законът и това е, добави журналистът. А Емил Йорданов посочи, че по темата с престъпността не може да се гледа само МВР. Престъпността е въпрос на възпитание, образование, дори на религия, която дълго време я нямаше в живота ни. Ако ги няма възпитанието и морала, не можем да се надяваме на коренна промяна, заяви Йорданов. Трябва да си знаем правата, беше обединеното мнение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com