Голяма част от пътната настилка в кв. "Аспарухово" е отнесена

12567
Голяма част от пътната настилка в кв. "Аспарухово" е отнесена
Снимка: БГНЕС

Във варненския квартал „Аспарухово” почти цялата настилка на частта между централната улица и морето е отнесена. Това заяви пред журналисти министърът на транспорта, информационните технологии Данаил Папазов, който инспектира изпълнението на лот 2 на магистрала „Струма” заедно със своя заместник Петър Киров, министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева и председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Стефан Чайков, предаде „Фокус”.

"Там щетите наистина са огромни. Особено по инфраструктурата – почти цялата настилка на частта между централната улица и морето е отнесена”, обясни министърът. По думите му трябва да се направи много точна картина, да се направи оглед улица по улица, защото сега още всичко е в кал и сега доста трудно се прави оценка на цялата инфраструктура. Средствата разбира се ще бъдат разпределяни главно от общината по простата причина, че те са най-добре запознати.

Остава бедственото положение във Варна

Бедственото положение във Варна остава, реши Кризистният щаб на свое заседание днес. Това каза областният управител Иван Великов, пре...

По отношение на това, кога ще заседава Междуведомствената комисия с участието на министрите в нея, за да се набележи план за действие заради наводненията, Терзиева заяви, че първо трябва да се опишат щети и след това да се проведе заседание на комисията. На въпрос, възможни ли са европейски средства за покриване на щетите министърът на регионалното развитие заяви, че еврокомисар Йоханес Хан е обещал отпускане на такива.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com