Нови контейнери за смет ще бъдат монтирани във Варна

41884
Нови контейнери за смет ще бъдат монтирани във Варна

Нови контейнери за разделно сметосъбиране ще бъдат инсталирани във Варна до края на месеца. Те ще бъдат от типа "иглу" - с по-голяма височина и тесен отвор за хвърляне на отпадъците.

Новите уреди ще бъдат предназначени за пластмаса, хартия и стъкло. Две фирми ще организират разделното сметосъбиране във Варна, след като Община Варна прекрати предсрочно договора с “Екопак”.  Това каза за радио Варна директорът на дирекция "Управление на сигурността и контрол на обществения ред" Николай Няголов. 

Започва есенна кампания за събиране на опасни и разделно събрани отпадъци в Сливен

В община Сливен започва есенна кампания за събиране на опасни и разделно събрани отпадъци от домакинствата, съобщиха от пресцентъра на ...

Предишните контейнери започнаха да изчезват в края на месец октомври. Причина за това стана разтрогването на договора с "Екопак".

За изпращане на 3-месечно предизвестие за разтрогване на взаимотношенията кметът на града Иван Портних обяви още през февруари. Контрактът, който иначе трябваше да изтече през 2017 година, бе прекратен по-рано заради неудовлетворяващо изпълнение на дейността за обслужване на цветните контейнери от страна на фирмата.

Основен мотив, който излезе в пространството, е кратността на извозването на сметта. Съгласно клаузите фирмата трябваше да събира сините контейнери 6 пъти месечно, жълтите 5, а зелените - по веднъж на месец. Което явно не се оказва достатъчно, пише Moreto.net.

Снимка: Архив

Бургас е номер едно по разделно събиране на отпадъци

Жителите на Община Бургас са едни от най-съвестните в страната, тъй като тук нивото на разделно събиране на отпадъци е най-високо. Тов...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com