X
 
 

Откриха реновираната варненска АГ болница

1821 0
photo of Откриха реновираната варненска АГ болница
Снимка: Надежда Георгиева
С официална церемония днес в морската ни столица бе открита реновираната Специализирана болница по акушерство и гинекология за активно лечение "Проф. Д-р Д. Стаматов". 
Събитието се състоя в коридорите на новото Родилно отделение, което беше осветено от Негово Високопреосвещенство митрополит Йоан. На церемонията присъстваха зам.-кметът Коста Базитов и управителят на АГ болницата проф. д-р Емил Ковачев, които заедно прерязаха лентата. Реновираната болница разгледаха областният управител Стоян Пасев, председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов, представители на местната власт, медици, журналисти и гости.Управителят на АГ болницата проф. д-р Ковачев заяви, че вече разполагат с модерна апаратура, с която адекватно и бързо да реагират на нуждите на пациентите.

"Смятаме, че освен навременна и адекватна медицинска помощ се нуждаят и от приятни битови условия при престоя си при нас. С отпуснатите от общината средства в размер на 1 293 841 лв., са обновени Родилното, Гинекологичното и Неонатологичното отделение, Реанимацията и Операционните зали. Извършен е цялостен ремонт на покривите на високото и ниското тяло на сградата. Закупена е специализирана апаратура за патоанатомичната лаборатория, комбиниран стерилизатор, хистероскопско оборудване, както и пациентски монитори. Съвсем скоро ще стартира и изграждането на външен асансьор.", заяви още проф. д-р Ковачев.Ремонтът е бил изключително наложителен, защото такъв не е правен повече от 20 години.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители