X
 
 

Протест във Варна настоява за затваряне на делфинариума

7262 1
Протест във Варна настоява за затваряне на делфинариума
Снимка: Надежда Георгиева
На 24 август от 12:00 часа пред варненския делфинариум ще бъде организиран протест. Причината за това е скорошният смъртен случай на бебе делфинче, станал пред посетители по време на представление, както и тези, случили се през минали години. На протеста варненци ще заявят искането си Делфинариума да бъде затворен в най-скоро време.

Организаторите на протестните действия споделиха пред Actualno.com, че ще направят всичко възможно, за да бъдат чути и да се прекрати дейността на делфинариума.

Спорна поправка ще разреши тюлени да участват в представления във варненския делфинариум

Преди дни депутати внесоха предложение за промяна в Закона в защита на животните, с която да се разреши използването на тюлени в предст...

„На 24 август ние-няколко български и чужди граждани, пребиваващи в  България, организираме протест пред Делфинариума. Подчертавам "граждани", защото нямаме никоя организация зад гърба си. Исканията ни са да се прекрати дейността на делфинариума, в който за последните 5 години има 8 смъртни случая на делфини, от които 5 регистрирани. Има и смъртен случай на бебе тюленче, по вина на служители в делфинариума. Сградата е тясна, неподдържана и шоуто е необразователно и в него се експлоатират високоинтелигентни животни, с цел печалба. Последният смъртен случай на бебе делфинче се е случил пред очите на посетителите на кафенето. Трябва да бъдат взети спешни мерки!“, обясняват организаторите.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители