Протест заради "лъжите на общината" за строеж в Морската градина

2915
Протест заради "лъжите на общината" за строеж в Морската градина

Битката за Морската градина на Варна продължава! Всеки ден в нея се лее бетон, а институциите мълчат! Затова сме принудени отново да излезем на улицата и да припомним, че Морската градина е наша – на гражданите и няма да позволим поредните кооперации да ни я отнемат парче по парче. С този призив Сдружение "Варна диша" призова варненци на протест - от 17:30 часа утре, 17 февруари.

Според сдружението от гражданите зависи веднъж завинаги да бъде спряна "корупционната схема" със строителството в Морската градина. С лъжи и измами застрояват парка ни, убедени са от "Варна диша". "Правят ремонти на несъществуващи сгради и по този начин в момента строят изцяло нови кооперации, подменят документи, за да увеличат квадратурата на обекта, а Общината казва: Погледнато формално, всичко е нормално - по документи няма грешки! Докога ще ни лъжат в очите най – безочливо? Неведнъж сме протестирали и трябва да го направим отново. Когато Общината не признава законността, всички ние трябва да я извоюваме - за нас самите, за града ни, за Морската градина", добавят от сдружението.

НПО: Портних позволява строеж в Морската градина след изрична съдебна забрана

В Морската градина на Варна се извършват за пореден път строителни дейности, в имота собственост на "Зърнени храни - Силистра" АД. Под ...

Според "Варна диша" общинските власти в морската ни столица не се съобразяват със съдебна заповед и позволяват на имот, собственост на "Зърнени храни - Силистра" АД, да се налива бетон за конструкцията на нова сграда. Това е против решение на Варненския административен съд, с което се посочва, че сградата няма градоустройствен статут т.е. не може да има дори ремонт, казват от "Варна диша".

Като доказателства за твърденията си сдружението прати и снимки от строежа.

Заради Морската градина и куп мръзни чорапи варненец преживя съдебна перипетия

Варненцът Масис Бояджан се размина с глоба от 100 лева заради хулиганско поведение след гневна обществена реакция. Бояджан беше заплаш...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com