X
 
 

Ще има ли Варна нови електрически автобуси и тролейбуси

3234 0
photo of Ще има ли Варна нови електрически автобуси и тролейбуси
Снимка: Българска автомобилна индустрия
На свое заседание Общинският съвет във Варна даде съгласието си общината да кандидатства за 70 млн. лв. за покупката на нови електрически автобуси и тролейбуси. Решението бе взето с пълно единодушие, след като всички 37 съветници в залата гласуваха "За".

Припомняме ви, че средствата за нови автобуси в морската ни столица ще се осигурят по оперативна програма “Околна среда 2014-2020”. Предвижда се с тях да бъдат купени около 77 автобуса и 10 тpoлeйбyca. Проектът включва още покупка, доставка и монтаж на съоръжения и оборудване, необходими за поддръжката и обслужването на екологичните превозни средства. За нормалната експлоатация на електробусите предстои изграждане на зарядни станции на възлови места в града.

Останали са още опасни вещества в „Полимери“ АД

Още над 300 кубика опасни вещества са останали в резервоар след като областната управа във Варна възложи изнасянето на 2640 тона трихло...

Все още не е ясно кога ще се случи това. Посочена е крайна дата за подаване на проектното предложение в Министерството на околната среда и водите, която е 30 август 2019 г. Срокът за изпълнение на проекта започва да тече от датата, вписана в административния договор за безвъзмездна финансова помощ. Максималният срок, който бенефициентът може да посочи, е 48 месеца, но не по-късно от 31 декември 2023 г.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители