Варненската полиция се хвали как ограничила джебчийките, но не казва кой им помагаше

2376
Варненската полиция се хвали как ограничила джебчийките, но не казва кой им помагаше
Снимка: БГНЕС

Във връзка с нашумелите престъпления на джебчийките от Игнатиево, полицията във Варна представи отделна статистика в рамките на отчета си за 2015 година.

Заради престъпленията е бил изготвен специален план. Създаден е екип, който се е занимавал само с този въпрос. Ежедневно, на територията на ОД на МВР - Варна, в зависимост от констатираните криминогенни зони на извършените джебчийски кражби, са разпределяни от 4 до 6 екипа. Екипи са разпределяни и във връзка с организираните посещения във Варна от чуждестранни туристи.

Джебчийките от Игнатиево се пренасочват към София и чужбина

"Има информация, че джебчийките от Игнатиево са започнали да действат в други населени места. Има моменти, в които те не са в града, а ...

В резултат на предприетите мерки е налице съществено понижение на „джебчийските кражби“, които са със 135 престъпления по-малко в сравнение с 2014 г., или два пъти по-малко. В абсолютни стойности „джебчийските кражби“ през 2015 година са 104 срещу 239 за 2014 година, пресмятат от варненската полиция.

В доклада обаче няма и дума за разследване срещу полицаи, помогнали на джебчийките да действат спокойно в дълъг период от време. Лично вътрешният министър Румяна Бъчварова обеща "проверка по определени линии", но засега информация няма.

Общата разкриваемост на престъпления във Варна през 2015 г. бележи значително увеличение в сравнение с предходната година. Разкрити са 2477 престъпления с 34,25% разкриваемост срещу 2336 разкрити през 2014 г. с 29,08% разкриваемост. Разкрити са 844 престъпления, регистрирани в предходни периоди срещу 816 разкрити през 2014 г., но регистрирани в предходни периоди.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com