ВиК-Златни пясъци отнесе глоба за замърсяване на Черно море

6338
ВиК-Златни пясъци отнесе глоба за замърсяване на Черно море
Снимка: БГНЕС

Две дружества, замърсявали Черно море с нерегламентирано заустване на отпадъчни води, са били глобени през октомври от варненската екоинспекция. Нарушителите са ВиК "Златни пясъци" и "Виги турс", която стопанисва Международния дом на журналистите. Двете юридически лица са санкционирани с общо 5 хил. лева, съобщават от пресслужбата на РИОСВ-Варна.

На физическо лице от Сливен екоинспекторите са наложили санкция в размер на 100 лева за нарушение на Закона за защитените територии и извършване на развлекателно-туристическа дейност по река Камчия с моторна лодка, но без издаден съгласувателен документ от РИОСВ-Варна, посочва Topnovini.bg.

В Русе организират протестно шествие заради замърсяването на града

Група русенци организира във Фейсбук протестно шествие заради замърсяването на града. Събирането е насрочено за 18 ч. утре пред Халите....

На фирма "Пито - кар Варна" е съставен акт за констатирано нерегламентирано разкомплектоване на излезли от употреба моторни превозни средства на площадка в село Преселци, община Аврен. На лицето Галин Димитров Генов пък е издаден акт за допуснато замърсяване с дизелово гориво в град Девня.

През отчетния период на територията на РИОСВ-Варна, която включва и област Добрич, са извършени 11 проверки по сигнали за бедстващи и мъртви птици, като два от сигналите са неоснователни, една бедстваща птица е пусната на свобода в подходящ за вида район, пет птици в безпомощно състояние са настанени в спасителен център, а две са умрели по време на транспортиране.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com